Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Koskela toivoo järkeä vihreän siirtymän toimenpiteisiin ja panostusta kotimaiseen energiaan.

Turvetuotantokoneiden romutuspalkkion hakuaika meni umpeen tiistaina 22. maaliskuuta. Käsittelyyn saapui noin puolentoista kuukauden aikana 390 hakemusta ja tukeen varattu vajaat 30 miljoonaa euroa on käytännössä kulutettu loppuun.

– Onneksi tukea saaneista koneista iso osa oli vanhempaa kalustoa. Tässä kriittisessä tilanteessa pitää ottaa käyttöön kaikki vielä käyttökunnossa oleva koneet ja yrittäjät on saatava työhön jo ennen kesää. Turveyrittäjille pitää taata monivuotiset sopimukset, jotta työ on kannattavaa, toteaa Jari Koskela.

Huoltovarmuus turvattava

Koskelan mielestä hallitus tarvitsee nyt järkeä vihreän siirtymän toimenpiteissä, jotta suomalaisten huoltovarmuus voidaan turvata. Luopumis- ja romutustukien sijaan pitää tukea kotimaisen energiatuotannon aloittamista ja jatkamista.

– Energiakriisin keskellä tarvitsemme niin turvetta kuin kotimaisia puupolttoaineitakin, jotka ovat luonnollisia energialähteitä meillä täällä Suomessa, Koskela linjaa.

EU rajoittamassa metsien käyttöä

Uusien tilastojen mukaan vuonna 2021 puupolttoaineiden käyttö kasvoi ennätyslukemiin. Tämä on tarkoittanut laajamittaista tuontia itärajan takaa. Tämän tuonnin varassa Suomi ei jatkossa enää voi olla.

– EU haluaa rajoittaa suomalaisten metsien ja maa-alueiden käyttöä, mutta nyt meidän on pidettävä huolta itsestämme ja säilytettävä päätäntävalta metsistä sekä maaperästä omissa käsissämme, Koskela painottaa.

SUOMEN UUTISET