– Kun eduskunnan it-laitteet ostetaan verovaroilla, eikö olisi oikeudenmukaista, että käytöstä poistettavat hyväkuntoiset laitteet jaettaisiin vähävaraisille? kysyy perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Eduskunta on pian uusimassa lähes kaikki kansanedustajien it-laitteet. Laitteet on hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan uusittu noin neljän vuoden välein tietoturvasyistä.

Kokoomuskansanedustajan tylyttämä työtön ilahtuisi

Rauhion mukaan käytettyjen laitteiden kohtalosta ei ole vielä päätetty, mutta todennäköisesti laitteet tullaan myymään yritykselle, joka hankkii käytettyä tietotekniikkaa. Yksityishenkilöille laitteita tuskin myydään.

– Eduskunnasta poistettavien laitteiden antaminen vähävaraisille edistäisi osaltaan sitä, että vähävaraiset eivät syrjäydy, kun työt ja palvelut tehdään yhä enemmän internetin kautta. Eduskunnassa työskentelee noin tuhat henkilöä, joten käytettyjä laitteita vapautuu paljon, Meri toteaa.

– Esimerkiksi pitkäaikaistyötön Anna-Maija Tikkanen totesi Ylellä maanantaina 14.5. keskustelussaan kokoomuksen kansanedustajan Susanna Kosken kanssa, että hän voisi työskennellä kenties kotonaan, mutta hänellä ei toimeentulotuki riitä tietokoneen hankintaan. Tikkanenkin varmasti ilahtuisi, jos saisi eduskunnasta vapautuvan tietokoneen käyttöönsä.