Julkisuudessa on kysytty, miksi perussuomalaiset puhuvat kehitysavun kuluista tai laittomasti maassa olevien palveluista aluevaalien yhteydessä. Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri vastaa.

– Miksi emme puhuisi, koska lopulta kyse on samoista resursseista ja rahat otetaan samasta rahapussista? Rahan käyttäminen kehitysapuun ja sote-palveluiden tarjoaminen laittomasti maassa oleville on pois suomalaisten saamista palvelusta. Näiden maksaja on suomalainen työntekijä, eläkeläinen ja yrittäjä veroillaan, puolueen 1. varapuheenjohtaja Leena Meri toteaa.

Muut puolueet tuntuvat pitävän Suomea niin rikkaana maana, että sillä on varaa roiskia varoja eteläisiin EU-maihin erinäisinä tukipaketteina ja kehitysapuna maailmalle.

– No, miksi suomalaisen sairaanhoitajan täytyy miettiä, riittääkö palkka edes perheen välttämättömiin perusmenoihin? Niin sote- kuin myös muiden alojen työntekijät käyttävät pahimmillaan parin työtunnin tulot pelkästään siihen, että pystyy kulkemaan työmatkansa, Meri hämmästelee.

Vaihtoehtoa autoilulle ei ole

Kalliit kustannukset koskevat myös sotealan kalustoa. Paloauto, ambulanssi tai kotisairaanhoitajan auto eivät kulje tyhjällä. Silti hallitus ei edes harkitse polttoaineverojen laskua.

– Tosiasiallisesti bensan hinta vaikuttaa hyvinvointialueiden toimintaan ja vaihtoehtoa autoilulle ei ole, sanovatpa maailmanparantajat mitä tahansa.

– Siksi me puhumme näistä teemoista. Nämä toissijaisiin kohteisiin käytetyt rahat ovat pois suomalaisten palveluista ja käteen jäävistä rahoista, olkoon kyse kunta-, alue- tai eduskuntavaaleista. Meille suomalainen tulee ensin, jokaisissa vaaleissa ja jokaisessa päätöksessä, Meri sanoo.

Suomen Uutiset