Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset vaativat kohtuuhintaisen energian takaamiseksi hiilivoimaloiden ja turpeen käyttöönottoa. Perussuomalaiset myöntävät lyhyen tähtäimen ilmastotavoitteiden siirtyvän kauemmaksi, mutta muistuttavat myös EU:n tavoitteiden olevan huomattavasti Suomen tavoitteita kauempana.

– Olemme huolissamme ennen kaikkea metsäteollisuudelle tulevista lisärajoitteista ja vaateista. Teollisuus on jo ajettu ahtaalle Suomessa. Meidän pitää Suomen edunvalvojina valvoa Suomen etua ja pitää huolta vientiteollisuuden kilpailukyvystä ja kansalaisten ostovoimasta! Vihreän siirtymän aiheuttamat ongelmat taloudelle paitsi haittaavat teollisuutta, vaikuttavat myös kotimaisiin investointeihin, Petri Huru, Mauri Peltokangas ja Sheikki Laakso huomauttavat.

Vihreät luovat kavereilleen ohituskaistoja

Perussuomalaiset vastustavat jyrkästi vihreiden investointien kiihdytyskaistoja. Kiihdytyskaistojen tarkoitus on ympäristölupien ja ympäristöllisten arviointien käsittely muiden investointien ohi.

– Vihreiden johtaman ympäristöministeriön kaavailema kiihdytyskaista on törkeää muiden projektien vetäjiä kohtaan. Vihreiden investointien ohituskaista pidentää entisestään muiden tärkeiden investointien lupa-aikoja ja pahimmillaan karkottaa ulkomaisia investointeja. Edellytämme, että tällaisiin ilmastoprojekteihin vaalikauden aikana tehdyt rahalliset lisäykset poistetaan, kansanedustajat toteavat.

Perussuomalaiset jättivät ympäristövaliokunnan kokouksessa eriävän mielipiteen hallituksen esitykseen ensi vuoden talousarvioksi.

Suomen Uutiset