Perussuomalaisten puoluesihteerin Simo Grönroosin mukaan tärkein selitys perussuomalaisten huimalle gallup-suosiolle on se, että perussuomalaiset on uskottavasti suomalaisten puolella. – Hallituksen arvot törmäävät suomalaisten arvoihin etenkin monissa maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä, Grönroos sanoo.

Perussuomalaisten kannatus on noussut tasaisesti jo vuoden verran. Viimeisin kannatuslukema oli jo huimat 23 prosenttia, jossa, keulaa seuraavana tulevaan kokoomukseen oli jo lähes 6 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos toi esille Työmiehen tuumaustunnilla, että tärkein selitys perussuomalaisten ennätykselliselle gallup-suosiolle on se, että perussuomalaiset on uskottavasti suomalaisten puolella.

– Tärkein selitys kannatuksen nousulle on se, että perussuomalaiset kannattavat rohkeasti asioita, joista enemmistö suomalaisista on samaa mieltä. Puolueen iskulauseena pitkään ollut ”Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – ja jos aikaa ja rahaa jää niin vasta sitten maailman parantaminen” näyttää siis olevan suomalaisten keskuudessa laajalti jaettu periaate, Grönroos sanoi.

Suomalaisten hyvinvointi ei kiinnosta hallitusta

Antti Rinteen hallitus on ollut pystyssä puolisen vuotta ja perussuomalaiset on uudella kansanedustajatiimillä tehnyt tiukkaa politiikkaa johtavana oppositiopuolueena.

Tutkimusten mukaan suomalaiset haluavat kireämpää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta hallitus on toiminut toisin.

– Hallituksen arvot törmäävät suomalaisten arvoihin etenkin monissa maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä. Mitä hallitus on tehnyt: kehitysavun nosto, välinpitämättömyys maahanmuuton kuluja kohtaan sekä puoluetukien nosto ja ministerien avustajien määrän kasvattaminen, ne kaikki omalta osaltaan osoittavat, minkälaiset ovat hallituksen prioriteetit. Suomalaisten hyvinvointi tulee hallituksen listalla vasta kaukana näiden kuluerien takana.

– Hallitus työskentelee turvapaikkamaahanmuuton lisäämiseksi ja muun muassa pyrkii helpottamaan perheenyhdistämisen kriteerejä ja edistää turvapaikanhakijoiden taakanjakoa. Se lisäksi pyrkii lisäämään halpatyövoiman maahanmuuttoa eikä tee toimia laittomasti maassa olevien poistamiseksi, Grönroos paheksui.

Puolueen kenttäväen työllä suuri merkitys

Grönroos myös toi esille, että perussuomalaiset ovat nyt onnistuneet tuomaan linjansa entistä selkeämmin esille.

– Olemme esittäneet uskottavasti, että me ajamme linjamme mukaisia asioita myös kun olemme vallassa. Jussi Halla-ahoa pidetään Uutissuomalaisen tuoreen kyselyn mukaan onnistuneimpana suomalaisena puoluejohtajana. Jopa lähes neljännes suomalaisista on siis sitä mieltä että Halla-aho on onnistunut. Vasemmiston puheenjohtajan Li Anderssonin kannatus oli kyselyssä 16 prosenttia ja muut puoluejohtajat olivat alle kymmenessä prosentissa.

Puheenjohtajan saavutusten lisäksi Grönroos muistutti, että myös perussuomalainen kenttäväki on tehnyt erittäin hyvää työtä.

– Puolueen aktiivijäsenet ovat jaksaneet painaa kentällä viemässä perussuomalasta sanomaa eteenpäin koko maassa, josta suuri kiitos. Ilman tätä työtä vaaleissa ei olisi saavutettu kakkossijaa eikä nykyistä ylivoimaista gallup-johtoa, Grönroos kiitteli.

Katso Työmiehen tuumaustunti kokonaisuudessaan täältä.

SUOMEN UUTISET