Oikeusministeriö on käynnistänyt Tiedolla vihaa vastaan -hankkeen, jonka tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn tehostaminen.

– Hankkeessa kysyttiin puolueen näkemyksiä aiheesta. Ei – puolueella ei ole ollut aihetta luoda tukitoimintoja vihapuheen kohteeksi joutuneille tai kouluttaa kuntavaaliehdokkaita vihapuheen varalle, vastaa perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos.

”Kun argumentit loppuvat…”

Grönroos kirjoittaa Facebookissa koko keskustelun vihapuheesta olevan lähinnä silmänkääntötemppu, jossa yritetään lakaista maton alle esim. maahanmuuttoon liittyvää kriittistä keskustelua ja syyllistää suomalaisia.

– Kun argumentit loppuvat, on helppo leimata kritiikki vihapuheeksi.

– Perussuomalaisilla ja hallituksella on selkeästi erilaiset näkemykset siitä, miten oikeusministeriön tulisi edistää suomalaisten turvallisuutta ja miten ei, Grönroos toteaa.

Ihmisoikeusjärjestöt häärivät taustalla

Oikeusministeriö puolustelee hankettaan mm. kansainvälisillä ihmisoikeustilannetta valvovilla tahoilla, jotka ”ovat kiinnittäneet huomiota rasismin ja syrjinnän lisääntymiseen ja kehottaneet Suomea tehostamaan toimiaan.”

Oikeusministeriön hankekumppaneina toimivat sisäministeriö, Poliisiammattikorkeakoulu, Anti-Racist Forum ry, Centre for Peace Studies (Kroatia) ja INAR (Irlanti).

SUOMEN UUTISET