Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tällä viikolla tuominnut 59- ja 51-vuotiaat miehet vankeuteen kahteen 6-vuotiaaseen lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista. Tuomio liittyy laajempaan pedofiilirinkiin.

Käräjäoikeus tuomitsi miehet yhden vuoden kahdeksan kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

”Miten voivat elää itsensä kanssa?”

Perussuomalaisten kansanedustaja, 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra ihmettelee lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten lyhyitä tuomioita.

– Keski-ikäiset miehet raiskaavat pieniä ja vähän isompia poikia, huumaavat, raiskaavat taas, pahoinpitelevät. Kuvaavat rääkkäämistään, katselevat kuvaamaansa rääkkäämistä, levittävät sitä, Purra kirjoittaa Facebookissa.

– Miten tuollaiset ihmiset voivat elää itsensä kanssa? Miten he voivat hengittää ja kävellä, syödä ja nukkua? Hyväosainen, pulska pedofiilikiduttaja, sellaisia tuolla saalistaa oman nautintonsa eteen.

Purran mielestä ”näistä rangaistuksista voi valitettavasti tehdä päätelmän, että ihmisen, edes lapsen, henki ja terveys, fyysinen koskemattomuus ja mielenterveys, eivät ole tässä maassa paljonkaan arvoisia.”

Rangaistusten kesto ei enää auta uhria

Purra toteaa, että tilanteessa ei valitettavasti ole paljoakaan uutta.

– Uskaltaisiko joku liberaali oikeustieteilijä tai feministi taas tulla muistuttamaan, että rangaistusten kesto ei ole uhrille tärkeää ja että paljon oleellisempaa on ennaltaehkäistä? Että kansan oikeustaju on myytti ja että Suomi on oikeusvaltio?

SUOMEN UUTISET