Perussuomalaisten puoluevaltuusto, puoluehallitus ja eduskuntaryhmä hyväksyivät tänään sunnuntaina yhteiskokouksessa puolueen osallistumisen hallitukseen. Perussuomalaiset saa hallitukseen seitsemän ministeriä, joiden nimet julkistettiin tänään.

Perussuomalaiset päättivät yhteiskokouksessaan tänään hallitukseen osallistumisesta. Puheenjohtaja Riikka Purra kertoi tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten ministerinimitykset. Samalla puolue julkaisi esityksensä eduskunnan puhemieheksi.

Valintojen takana helppo seisoa

Purra sanoo, että useita taitavia ihmisiä oli tarjolla ministereiksi. Tänään julkistetun ministeriryhmän valintojen takana on kuitenkin helppo seistä.

– Valinnat on tehty puolueen etu ja osaaminen edellä. Tehtäviin oli tarjolla enemmän mahdollisia nimiä kuin voitiin valita. Meillä on ryhmässä useita taitavia ihmisiä. Lopulta tehtäviin valittiin asiaosaamisen kannalta oikeita henkilöitä. Näillä salkuilla voidaan ja ihmisillä voidaan parhaalla mahdollisella tavalla edistää puolueemme linjauksia.

Kiitollinen vastuullisesta tehtävästä

Purra itse on nousemassa valtiovarainministeriksi.

– Olen kiitollinen tästä vastuullisesta tehtävästä. En ole hetkeäkään kuvitellut, että se on helppo. Valtiovarainministerin tehtävä on erityisen vaativa tällaisella hallitusohjelmalla, jolla haetaan merkittäviä sopeutuksia ja säästöjä.

SUOMEN UUTISET