Mm. Pohjois-Makedonian Skopjesta on lentänyt Suomeen lentoja, joiden matkustajilla tiedetään olleen jo yhteensä 43 koronatartuntaa. Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen vaatii riskilentojen lopettamista.

– Mitä järkeä on antaa lentojen jatkua, joilla on ollut tällainen määrä koronatartunnan saaneita? Tartuntakanava olisi pitänyt viheltää poikki heti, kun testitulokset olivat selvillä, Rantanen sanoo.

Hallitus vai terveysviranomainen?

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) on viestittänyt uutislähteille, että ilmailulaki mahdollistaa yksittäisen lennon kieltämisen tietystä kohteesta liikenne- ja viestintäviraston määräyksellä, mutta se edellyttää valtioneuvoston tai terveysviranomaisten päätöstä.

– Kuka vielä hautoo päätöstä, hallitus vai terveysviranomainen? Rantanen kysyy.

Keväästä ei opittu

THL on luokitellut Pohjois-Makedonian korkean riskin maaksi maassa vallitsevan tartuntatilanteen vuoksi. Suomesta Skopjeen avautunut yhteys on siivittänyt Pohjois-Makedonian matkustajamäärät 411 prosentin kasvuun.

– Aivan kuin keväästä ei oltaisi opittu mitään. Korona saa matkustaa vapaasti, kunnes ollaan taas poikkeustilan kynnyksellä, Rantanen päättää.

SUOMEN UUTISET