Dortmundissa käytiin sunnuntaina ankara kebabsota kahden kebabravintolaa pyörittävän suvun välillä. Kilpailevat kebabpaikat sijaitsevat vain muutaman kymmenen metrin päässä toisistaan. Ampuma-aseen ja pitkien kebabveitsien lisäksi myös lautasia käytettiin aseina. Suomessakin on jo nähty vastaavaa.

Yhteenoton seurauksena kolme miestä joutui sairaalahoitoon veitsenhaavojen ja luodinreikien takia. Yhtä miehistä oli ammuttu käteen ja toista jalkaan. Haavoittuneet ovat menettäneet paljon verta, mutta poliisin mukaan heillä ei ole välitöntä hengenvaaraa, kertoo Bild-lehti.

Poliisi tuli paikalle suurella voimalla ja sulki lähikadut, koska alustavien tietojen mukaan kyseessä saattoi olla rikollisklaanien välinen yhteenotto. Useita tappeluun osallistuneita henkilöitä otettiin kiinni.

Hintasota johti väkivaltaan

Bild-lehden saamien tietojen mukaan kahakassa oli kyse kebabin hinnasta.

– Toisessa paikassa kebab maksaa yli neljä euroa. Meillä se maksaa vain 3,5 euroa riippumatta siitä, laitetaanko kanakebab vai nautakebab. Lampaanjuusto maksaa extraa. Kilpailijat vaativat meitä nostamaan hintojamme.

Lehden haastattelema poliisin edustaja suhtautuu hieman epäilevästi siihen, että sukujen välisissä erimielisyyksissä olisi kyse ihan pelkästään kebabin hinnasta.

Kebabsukujen välillä oli tapahtunut väkivaltainen yhteenotto jo pari kuukautta aiemmin, mutta nyt sunnuntaina saatiin oikein kunnolla verta kadulle. Ja maanantaina rähinä jatkui. Poliisi joutui menemään uudelleen paikalle rauhoittelemaan tilannetta, kun tusinan verran räyhääjiä yritti toistensa kimppuun.

Bild-lehden tietojen mukaan tiistaina pitakebabin hinta oli molemmissa liikkeissä laskenut 3,5 euroon. Kebabsodalla oli siis kuluttajan kannalta edullinen hintavaikutus.

Oulun pizzamafian rikosvyyhtiä selvitettiin vuosia

Kebabpizzerioita pitävien sukujen väliset erimielisyydet eivät ole tuntemattomia Suomessakaan. Oulun käjäoikeudessa on jo vuosien ajan puitu niin kutsuttuun Oulun pizzamafiaan liittyvää rikosvyyhtiä, johon sisältyy erilaisten talousrikosten lisäksi törkeitä pahoinpitelyjä ja jopa tapon yritys.

Eri puolilla Suomea pizzerioita pyörittäneet turkkilaiset veljekset olivat vuosikausia yrittäneet estää muita yrittäjiä perustamasta lähialueelleen uusia ravintoloita. Kilpailijoita oli uhkailtu ja pahoinpidelty. Jos uhkailut eivät auttaneet, kilpailijaa lyötiin veitsellä.

SUOMEN UUTISET