Ilta-Sanomien järjestämässä kuuden suurimman puolueen puheenjohtajatentissä puoluepomoilta tivattiin vastauksia ”kenen kaa” -kysymykseen eli puolueita, joiden kanssa kukin menisi mieluiten hallitukseen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvosteli Sanna Marinin (sd) hallituksen talouspolitiikkaa, mutta jätti silti oven raolleen yhteistyölle demarien kanssa. Jo aiemmin Orpo on todennut, että perussuomalaisten kanssa yhteistyö voisi olla mahdollista.

Vihreiden Maria Ohisalo ilmoitti muutama päivä sitten Twitterissa, ettei vihreät lähde hallitukseen perussuomalaisten kanssa.

Suomi ohjattava oikeaan suuntaan

Puheenjohtajatentissä perussuomalaisten Riikka Purra totesi, että hän on aiemminkin sanonut, ettei hänellä ole henkilökohtaisia ministeripestiin liittyviä haaveita.

– Ainoa syy mennä hallituksen on mennä tekemään politiikkaa, jolla Suomea saadaan ohjattua oikeaan suuntaan – vain se on oleellista. Perussuomalaiset on ollut avoin omasta linjastaan, mitä ajattelemme nykyisestä hallituksesta ja miten eroamme muista puolueista.

– Se, mitä hallituksessa tehdään, määrittyy hallitusohjelmassa. Ymmärrän, että puolueilla on tarve tehdä arvopohjaan liittyviä valintoja, mutta lopulta puolueille mandaatin antavat suomalaiset äänestäjät, Purra muistutti.

Marinilla ja Rinteellä oma ”arvopohja”

Pääministeri Marin lausui, ettei hän näe mahdolliseksi perussuomalaisia ja SDP:ta samassa hallituksessa. Perusteluiksi Marin esitti arvopohjien erilaisuudet ja maailmankatsomuksien sijainnit kaukana toisistaan.

Purra huomasi Marinin arvopohjapuheissa samoja piirteitä kun edellisellä demaripääministeri Antti Rinteellä. Purra kirjoittaa aiheesta somekanavillaan:

– Neljä vuotta sitten eduskuntavaalien yhteydessä sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että demareilla ja perussuomalaisilla on ”ihmisyyteen liittyviä näkemyseroja”, mikä estää hallitusyhteistyön.

– Arvopohjaan vetosi puheenjohtajapaneelissa tänään myös demarien puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ja ilmoitti, ettei SDP voi olla perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa. Sinne sitten arvopohjaisen jonon jatkoksi, vihreiden ja muiden kumppanienne perään! Toisin sanoen: Jos haluat muutosta, on entistäkin tärkeämpää äänestää perussuomalaisia, Purra kirjoittaa Facebookissa.

SUOMEN UUTISET