HUS:n hoitojonot ovat historiallisen pitkät, ja hoitotakuulain rikkovia potilaita on tuhansia. Tilanne on kriisiytynyt niin pahaksi, että sairaanhoitopiirit ja vastuuministeri Aki Lindén kokoustavat kiireellisesti hoitajapulan vuoksi. Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen ihmettelee, miten hyvinvointivaltiossa potilasturvallisuus ja ihmishenget voivat vaarantua tällä tavoin.

– Voidaan oikeutetusti kysyä, miten tämä voi olla mahdollista valtiossa, jossa on maailman korkeimpiin kuuluva verotus, jonka lisäksi hallituksemme on viime vuosina ottanut miljardeilla lisävelkaa, hämmästelee kansanedustaja Ari Koponen.

Suomalaisten asiat retuperällä

Koposen mukaan Sanna Marinin punavihreän hallituksen priorisointi on aivan metsässä.

– Muut kuin Suomen ja suomalaisten ongelmat kiinnostavat. Kun hoitoon ei pääse ajoissa, ongelmat pahenevat, jolloin ne käyvät jatkuvasti yhteiskunnalle taloudellisesti kalliimmaksi ja, mikä pahempaa, inhimillisesti todella raskaaksi sairastavalle ihmiselle.

Osoitus hallituksen välinpitämättömyydestä

Terveydenhuollon kriisi osoittaa Koposen mielestä välinpitämättömyyttä Marinin hallitukselta, joka ei ole valmistautunut ja kyennyt ratkaisemaan ongelmaa ennaltaehkäisevästi.

– Nyt ratkaisukeskeiseen työhön on välittömästi otettava mukaan kaikki puolueet sekä alan ihmiset, jotka tietävät kokemuksensa ansiosta ratkaisuja ongelmaan. Tämän työn täytyy olla yhteinen ja päämääränä ainoastaan Suomen ja suomalaisten hyvinvointi, vaatii Koponen.

Suomen Uutiset