Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen unelmoi hallituksesta, joka puolustaa suomalaisia teollisuus- ja kuljetustyöpaikkoja laskemalla fossiilisten polttoaineiden verotusta sekä purkamalla kivihiilen ja öljyn käytön kieltolait.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen käytti tunteellisen puheenvuoron torstaina perussuomalaisten tuumaustunnilla.

– Minulla on unelma. Se on unelma, että Suomeen saadaan hallitus, joka puolustaa suomalaisia teollisuus- ja kuljetustyöpaikkoja. Hallitus, joka tekee sen laskemalla fossiilisten polttoaineiden verotusta sekä purkamalla kivihiilen ja öljyn käytön kieltolait, Putkonen sanoi.

On aika lopettaa itsepetos

Putkonen jatkoi:

– Minulla on unelma. Se on, että Suomi ryhdistäytyy ja lopettaa rähmällään olon sekä Brysselin että Pekingin edessä. Se on Suomi, joka vaatii, että niin Kiina, Puola kuin Saksakin aloittavat todelliset ilmastotoimet. Se on Suomi, joka puhuu asioista oikeilla nimillä.

– Yksin Kiinan päästöt kasvavat kuukaudessa Suomen vuosipäästöjen verran. Maailman päästöt sen kun lisääntyvät, vaikka Suomessa lopetettaisiin sähkön käyttö. Ongelmaa ei ratkaista sillä, että Suomessa sammutetaan valot ja ajetaan energian- ja teollisuustuotanto alas. On aika lopettaa itsepetos ja tunnustaa tosiasiat, Putkonen totesi.

Olennaisinta estää uuden köyhyysluokan synty

Erityisesti Putkonen unelmoi poliittisesta tahdosta suomalaisten elinkustannusten laskemiseksi.

– Tänään minulla on unelma. Se on unelma, että löytyy poliittista tahtoa laskea jokapäiväisiä elinkustannuksia niin paljon, että jokainen suomalainen työntekijä pystyy palkalla sekä elättämään perheensä että kustantamaan lastensa harrastukset.

– Ensimmäinen askel on puolittaa sähkö- ja polttoaineverot. Näin helpotetaan merkittävästi sekä 60 000 työssäkäyvän köyhän että 200 000 työntekijän ahdinkoa, joilla on vaikeuksia tulla palkallaan toimeen. Olennaisinta on estää uuden köyhyysluokan synty: sähkö- ja energialaskuköyhät.

SUOMEN UUTISET