Naisten ja miesten tasa-arvo on joutunut taas kerran outoon valoon Ruotsissa. Ukrainalaisten pakolaisnaisten pitäisi noudattaa vastaanottokeskuksessa peittävää pukeutumiskoodia, kertoo Ruotsin radio. Kunnioittaakseen täysin erilaisen kulttuurin edustajia.

Ukrainalaiset pakolaisnaiset ovat saaneet eteläruotsalaisessa Olofströmin vastaanottokeskuksessa pukeutumista koskevia tiukkoja ohjeita.

Shortsit, topit ja muut paljastavat vaatteet ovat pannassa, sillä ”ne saattavat provosoida muista kulttuureista kotoisin olevia miehiä”, jotka asuvat samassa keskuksessa.

Olofströmin kunnanhallituksen varapuheenjohtaja keskusteli vastaanottokeskuksen vetäjän kanssa aiemmin tällä viikolla. Hän uskoo, että kyseessä on väärinkäsitys: alkuperäisen ohjeen tarkoitus kuulemma oli, että asukkaat eivät saa käyttää bikinejä ruokasalissa.

”Feministit eivät ole naisten puolella”

Vastaanottokeskuksen johtaja on saanut sukupuolten tasa-arvoa kunnioittavilta henkilöiltä runsaasti palautetta toimistaan. Vapaassa ja demokraattisessa maassa on vaikea kuvitella, että naisten pitäisi miehiä kunnioittaakseen ja jopa mahdollisia päällekarkauksia estääkseen pukeutua peittävään asuun.

Twitterissäkin tapahtumat vastaanottokeskuksessa ovat nousseet puheenaiheeksi. Näin kommentoi Evelina Hahne:

Feministien Ruotsissa naisten pitää pukeutua peittävästi, jotteivat provosoisi maahanmuuttajamiehiä. Tässä taas esimerkki siitä, kuinka feministit eivät ole naisten vaan maahanmuuttajien asialla.


Lue myös jatkojuttu: Somekohu pakotti ruotsalaisen vastaanottokeskuksen tarkentamaan pukeutumiskoodiaan: ”Naiset saavat pukeutua haluamallaan tavalla”

SUOMEN UUTISET