Eurooppa ei ole turvallinen paikka sotaa pakeneville ukrainalaisille naisille ja lapsille. Vartiointiyrityksen palveluksessa työskennellyttä afganistanilaismiestä epäillään ukrainalaistyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä pakolaisten vastaanottokeskuksessa Saksassa. Tämä ei ole ainoa kerta, kun Ukrainan pakolaiset ovat joutuneet Euroopan ulkopuolelta tulleiden henkilöiden tekemien seksuaalirikosten uhreiksi EU-maissa.

Ukrainan pakolaisille tarkoitetussa vastaanottokeskuksessa Meßstettenin kaupungissa työskennellyttä 24-vuotiasta afganistanilaismiestä epäillään 6- ja 7-vuotiaiden ukrainalaistyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän oli ahdistellut tyttöjä ja kosketellut heitä sopimattomasti, kertoo yleisradioyhtiö SWR.

Tyttöjen äidit ilmoittivat asiasta vartijoiden esimiehelle. Vartiointiyrityksen palveluksessa ollut Afganistanin kansalainen pidätettiin esitutkinnan ajaksi. Häntä ei enää päästetä työskentelemään vastaanottokeskuksessa.

Ukrainalaisnainen joutui joukkoraiskatuksi

Maaliskuussa Suomen Uutiset kertoi, että nuori ukrainalaisnainen joutui raiskatuksi pakolaisten vastaanottokeskuksessa Saksassa. Myös raiskauksesta epäillyt miehet olivat ilmeisesti tulleet pakolaisina Ukrainasta.

Toinen epäillyistä on irakilainen ja toinen nigerialainen. Molemmilla miehillä on myös Ukrainan passi.

Syyrialaista pakolaista epäillään raiskauksesta

Itävallassa 19-vuotiaan Syyrian pakolaisen epäillään raiskanneen 15-vuotiaan Ukrainan pakolaisen pari viikkoa sitten. Mies vei tytön syrjäiselle paikalle juomaan alkoholia ja sen jälkeen pakotti hänet sukupuoliyhteyteen.

Poliisi otti syyrialaisen kiinni mutta päästi hänet myöhemmin vapaalle jalalle. Poliisi pyysi siirtämään miehen toiseen pakolaiskeskukseen, kertoo Kurier-lehti. Vapauspuolue FPÖ pitää skandaalina sitä, että raiskauksesta epäilty syyrialainen on päästetty vapaalle jalalle.

Kleine Zeitung -lehden mukaan mies vapautettiin tutkintavankeudesta siksi, että kaksi hänen syyrialaista ystäväänsä antoivat todistajanlausunnon, että sukupuoliyhteys vaikutti suostumukselliselta. Poliisin mukaan tytöllä oli kuitenkin ollut mustelmia kehossaan muun muassa niskassa.

SUOMEN UUTISET