Perussuomalaisten puheenjohtajiston kyselytunnilla kansalaiset halusivat tietää puolueen 3. varapuheenjohtajalta Juho Eerolalta, miksi Suomen tiet ovat niin surkeassa kunnossa. Eerolaa haastatteli perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra.

Trafi kerää meiltä ajoneuvon käyttöveroja enemmän kuin koskaan. Tarkoitus ei varmaankaan ole, että näillä veroilla kerätään yksistään palkka Trafin työntekijöille tai pelastetaan maailma niin, että pakoputkista tulee päivänkakkaroita. Miksi siis Suomen tiet ovat surkeammassa kunnossa kuin koskaan?

– Siksi, ettei rahaa ole ohjattu tarpeeksi tienpitoon. Tästä yksinkertaisesta syystä. Tämä on valitettava seikka, minkä itsekin pitkin Suomea ajellessani olen huomannut. Tiet ovat käsittämättömän surkeassa huonossa. Valtaväylät ovat kyllä hyvällä tasolla, mutta sitten niin sanotussa mönkijä-Suomessa tiet ovat erittäin huonossa kunnossa.

– Tämä on juuri sellainen kohde, mihin pitäisi nimenomaan laittaa enemmän rahaa, koska se palvelisi koko Suomea: elinkeinoelämää, ihmisten liikkuvuutta ja ylipäätään kaikkea positiivista pöhinää. Se että tiet olisivat kunnossa ja ihmiset pääsisivät liikkumaan, vaikka sitten työpaikkojen perässä. Liikenneväylät pitävät Suomen kunnossa ja niihin pitäisi ehdottomasti laittaa lisää rahaa.

SUOMEN UUTISET