Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan mielestä yksi konkreettinen tukikeino sähkökriisissä olisi varmistaa, etteivät kuluvana talvena maksamatta jääneet sähkölaskut päätyisi perintään tai ulosottoon.

Sähkön hintataso on jo nyt todella korkea ja tulevien kuukausien sähkömarkkinatilanne vaikuttaa äärimmäisen haastavalta. Sähkön hinta aiheuttaa laajalti huolta suomalaisten keskuudessa ja nykyiset sekä tulevat sähkölaskut nakertavat monien joulutunnelmaa.

– Kaikilla ei ole yksinkertaisesti varaa kallistuviin sähkölaskuihin. Pimenevätkö suomalaisten tuvat, kun virrat laitetaan poikki maksamattomien laskujen takia?

– Tässä haastavassa tilanteessa Suomen hallituksen on otettava johtajan viitta harteilleen ja tehtävä kaikki mahdolliset toimet, jotta kotitaloudet selviävät talvikuukausien armottomista sähkölaskuista. Tarvitaan monipuolisia tukitoimia, joissa huomioidaan ihmisten erilaiset tilanteet, Ritva ”Kike” Elomaa sanoo.

Uhka on todellinen

Elomaan mielestä yksi konkreettinen tukikeino olisi varmistaa, etteivät kuluvana talvena maksamatta jääneet sähkölaskut päätyisi perintään tai ulosottoon.

– On selvää, että pienituloisilta loppuvat rahat ja keskituloisetkin ovat tiukoilla, jos asuminen kuluttaa paljon sähköä. Kaupan päälle yleinen kustannustaso on noussut valtavasti.

– Kaikki mittarit ovat nyt punaisella ja uhka on todellinen. Todella monet kotitaloudet ovat hätää kärsimässä poikkeuksellisen tilanteen seurauksena, Elomaa toteaa.

Kaikki tukiverkot tarpeen

Elomaa painottaa, että Marinin hallituksen on ryhdyttävä valmistelutöihin, jottei ihmisten ahdinko pahene entisestään maksuhäiriömerkintöjen ja ulosoton seurauksena.

– Ilmankin on jo tarpeeksi vaikeaa. Siihen kuinka moni suomalainen uhkaa saada sähkölaskun seurauksena maksuhäiriömerkinnän tai joutua ulosottoon, voi hallitus vaikuttaa muilla tukitoimillaan, mutta vallitsevassa tilanteessa kaikki tukiverkot ovat tarpeen.

– Jätin hallitukselle toimenpidealoitteen, jossa vaadin ettei maksamaton sähkölasku johtaisi maksuhäiriömerkintään tai ulosottoon kuluvan talven aikana. Toivon sydämestäni, että hallitus tekee kaikkensa, jotta tämä asia ottaisi edetäkseen, Elomaa sanoo.

SUOMEN UUTISET