Europarlamentissa käytiin eilen täysistuntokeskustelu EU:n ilmastopaketista. Puheenvuoroissaan europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kysyi muun muassa, että missä on vaaka, jolla hiilidioksidia mitataan.

Teuvo Hakkarainen totesi, että laskelmien mukaan EU tuottaa 10 % päästöistä:

– Maapallon todelliset suursaastuttajat toimivat omilla aikatauluillaan. Niille on annettu aikalisiä Eurooppaan verraten. Meillä tavoitteiden kiristysprosenteista käydään kilpajuoksua, kuka suurimman luvun lyö pöytään. Näin näivetetään talouden kilpailukyky. Ei riitä, että Venäjä sekoittaa sotimisellaan maailmantalouden. Näillä toimillaan EU rasvaa omaa hirttoköyttään.

Ilmastohulluudesta on tehty uskonto

Hakkaraisen mukaan suuri tyhjä kupla ilmastoharhoissa on, että niin sanottu vihreä siirtymä maksaa itse itsensä takaisin, vaikka ei ole esitetty, miten se tapahtuu:

– Ymmärrän kohtuuden ja järkevyyden ilmastoasioissakin, mutta nyt ollaan karkaamassa mielikuvitusmaailmaan. EU:n kolhoosi on kaadettava ja palattava alkuperäiseen vapaakauppa-alueeseen.

– Myrkynvihreä ilmastohulluus on nostettu jumalallisiin mittoihin. Tehty uskonto. Se on sairasta kunnianhimoa, jossa tosiasioilla ei ole enää merkitystä. Hiilidioksidipuolueet ennustavat maailmanloppua. Sitä on aina tehty. Ei ole vain vielä tullut, Hakkarainen painotti.

EU on tullut sokeaksi omalle hulluudelleen

Hakkarainen pamautti, että ilmastonmuutoskeskustelussa kyse on luulotaudista, jonka ilmentyminä kerrotaan, että metsäpalot ja tulvatkin – joita on aina ollut – ovat nekin ilmastonmuutoksen aiheuttamia:

– EU on tullut sokeaksi omalle hulluudelleen. Suomesta aiotaan tehdä Euroopan puureservaatti, jossa metsät otetaan EU:n määräysvaltaan. Sosialismi ei ole näköjään kuollut.

Hakkarainen kantoi huolta tieliikenteestä, jonka kimppuun käydään ennennäkemättömällä tavalla. Lisäksi hän kyseenalaisti hiilidioksidimittaukset:

– Se käytännössä lopettaa polttomoottoriauton käytön kokonaan.

– Sähköautoista odotetaan pelastajaa, mutta tekniikan on kehityttävä paljon, jotta niin kävisi. Sähköauto tuottaa elinkaarensa aikana päästöjä vähintään polttomoottoriauton verran. Olen varma, että sähköautoilussa joudutaan pakosta perumaan hurjimpia haaveita. Kun näistä hiilidioksiditonneista jatkuvasti puhutaan, niin missä on se vaaka, jolla ne mitataan? Hakkarainen kysyi.

Suomen Uutiset