Euroopan parlamentti hyväksyi eilen ns. ilmastolain, joka on asetuksena velvoittavaa lainsäädäntöä. Se asettaa tiukkoja päästörajoja ja kiristää EU:n päästövähennystavoitteen 60 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Asetus antaa lisäksi komissiolle mahdollisuuden edelleen ehdottaa kiristyksiä tavoitteisiin.

Kummatkin perussuomalaisten mepit ovat tyytymättömiä lakiin, sillä Suomi on jo ennestään tehnyt valtavasti ja maallamme on jo kireä päästötavoite.

– Ilmastolaki on täysin viherideologinen hanke ja aiheuttaa ainoastaan ongelmia teollisuudelle, maataloudelle ja liikkumiselle, toteaa ympäristövaliokunnan jäsen Teuvo Hakkarainen.

Karhunpalvelus Suomelle

Ilmastolaki on ollut ympäristöjärjestöjen kiivaan lobbauksen kohteena ja siitä, kuinka paljon päästötavoitteita pitäisi kiristää, on käyty kilpalaulantaa ilman huolellista vaikutusarviota vaikkapa Suomen kaltaiselle pitkien etäisyyksien maalle, Suomen Uutisille kerrotaan.

Laura Huhtasaari pitää ilmastolakia suorana syöttönä Kiinan ja muiden suursaastuttajien lapaan ja uskoo niiden voiman hyötyä EU:n naiivista ilmastopolitiikasta.

– Tämä on todellinen karhunpalvelus Suomelle, mutta iso palvelus suursaastuttajille. Suomessa ajetaan teollisuutta alas ja nostetaan bensan hintaa, vaikka Suomen päästöt ovat promilletasoa maailmanlaajuisesti. Kyse on ilmastohysteriasta, valittelee Huhtasaari.

Perussuomalaiset äänestivät vastaan

Kummatkin PS:n mepit äänestivät lakia vastaan. Seuraavaksi laki etenee jäsenmaita edustavan neuvoston ja parlamentin väliseen neuvotteluun.

Kummatkin mepit toivoivat, että järki vielä voittaisi. He eivät kuitenkaan usko siihen, sillä keskustan tukema vihervasemmistohallitus haluaa ajaa Suomea vahingoittavaa politiikkaa.

– Neuvostossa Suomella olisi tuhannen taalan paikka yrittää neuvotella lakia maltillisemmaksi, tosin emme ihmettelisi, vaikka Marinin hallitus haluaisi siitä vieläkin kireämmän.

SUOMEN UUTISET