Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kuvaa pähkähulluksi pääministeri Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen tavoitetta tehdä Suomesta maailman ensimmäinen hiilineutraali valtio vuonna 2035. Hakkarainen katsookin, että hallitus on uhraamassa suomalaisten viimeiset roposet ilmastopolitiikan alttarille. – Tavalliset suomalaiset kohtaavat viimeistään ensi talvena energiaköyhyyden.

Teuvo Hakkaraisen mukaan suomalainen teollisuus ei saa Sanna Marinin hallituksen ilmastotoimista mitään lisäarvoa, vaan teollisuus vain menettää kilpailukykyään suhteessa kilpailijamaihin.

– Tavalliset suomalaiset kohtaavat viimeistään ensi talvena energiaköyhyyden. Rahat eivät yksinkertaisesti riitä sähkölaskun ja bensalaskun maksamiseen. Ja kaikki vain siksi, että poliitikot ovat hatusta vetäneet, että suuri osa myydystä polttoaineesta pitää olla muka uusiutuvaa, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen puhui tänään perjantaina Tuumaustunnilla perussuomalaisten puoluetoimistolla.

Hallitus täynnä kilven kiillottajia

Hakkarainen tuo esille, että kunnianhimoisten ilmastotoimien seurauksista ja hintalapusta harvemmin puhutaan julkisuudessa. Lähinnä vain perussuomalaiset ovat pitäneet tätä puolta asiasta esillä.

Hakkarainen toteaakin, että nykyhallitus on täynnä henkilökohtaisen kilven kiillottajia, joilta puutuu linkki tavallisten suomalaisten maailmaan.

Vaikka muuta väitettäisiin, esimerkiksi liikenteen päästövähennyksiä ei voi tehdä muuten kuin niin, että suomalaiset pakotetaan maksamaan liikkumisesta entistä enemmän.

– Kepulaiset väittävät kirkkain silmin, että liikenteen päästöjen puolittaminen vuoteen 2030 mennessä onnistuu ilman bensiinin ja dieselin tuntuvia hinnankorotuksia. Kepulaiset tietävät valehtelevansa, Hakkarainen hymähtää.

Metsäteollisuuden ongelmana on kuljetuskustannusten raju nousu, koska puu kulkee tehtaalle kumipyörillä ja samaten pääsääntöisesti valmiit tuotteet kuljetetaan satamiin.

– Koska Suomessa energia- ja kuljetuskustannukset ovat kilpailijamaita korkeammat, tuotantoa siirretään Suomesta Keski-Eurooppaan jopa huonomman tuottavuuden tehtaisiin. Tehtaiden sulkemisetkaan eivät herättäneet hallitusta, puhumattakaan kokoomuksesta.

Aika ottaa järki käteen

Perussuomalaiset on kansaliike, joka vastustaa kaikkia fossiilisen polttoaineen korotuksia riippumatta hinnankorotusten toteutustavasta, liikenteen päästökaupalla tai veronkorotuksilla.

Hakkarainen painottaa, että bensan ja dieselin hintaa rajusti nostavasta liikennepäästöjen puolittamistavoitteesta voidaan luopua, kun otetaan järki käteen.

– Riittää kun huomioidaan kasvavat suot hiilinieluiksi kuten kuuluu. Suomen kasvavat turvesuot sitovat vuodessa 5 miljoonaa tonnia hiilidioksidia, Hakkarainen sanoo. Hän viittaa siihen, että ojittamattomien soiden sitomaa hiilidioksidia ei huomioida EU:n lulucf-asetuksen mukaisessa hiilinielulaskelmassa.

Hakkarainen toteaakin, että mikäli haluamme säilyttää maailman puhtaimman teollisen tuotannon Suomessa, on yrityksille annettava yhdenvertaiset kilpailun edellytykset suhteessa kilpakumppaneihimme.

– Yksin jo siksi on vaadittava EU:n hiilinielulaskelmahuijauksen korjaamista. On tieteellisesti todistettu, että suot sitovan hiiltä tehokkaasti. Tämä fakta on otettava mukaan Suomen laskelmiin.

SUOMEN UUTISET