Perussuomalaisten kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila kerää kansanedustajilta allekirjoituksia laatimaansa lakialoitteeseen, jotta henkilöautoille suoritettavat määräaikais- ja vuosihuollot sekä rengastyöt säädettäisiin kotitalousvähennykseen oikeuttaviksi menoiksi.


– Ehdotettu muutos parantaisi liikenneturvallisuutta, mahdollistaisi auton peruskunnossapidon mahdollisimman monelle ja vähentäisi harmaata taloutta sekä liikenteen päästöjä, Vilhelm Junnila toteaa.

Nykyisellään kotitalousvähennystä on mahdollista saada tavanomaisista kotitaloustöistä, joita teettää kotona tai vapaa-ajan asunnollaan. Tavanomaisuudella tarkoitetaan työtä, jota tehdään yleisesti kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi.

– Lakialoitteessa esitetään, että kotitalousvähennystä voisi autohuoltojen osalta toteuttaa myös kodin ulkopuolella, koska liikkuvana osana kotitaloutta autolle tehtäviä huoltoja ei ole yleisesti mahdollista tai turvallista tehdä kotioloissa, Junnila perustelee.

Liikenneturvallisuus kuuluu kaikille

Tilastojen mukaan vanhoille autoille tehdään harvemmin laajoja huoltotoimenpiteitä kuin uusille, vaikka liikenneturvallisuus koskettaa kaikkia tienkäyttäjiä. Määräaikaishuoltoihin kuuluvan jakohihnan tai -remmin vaihtaminen voi kustantaa jopa 1 000 euroa.

Vähennystä myönnettäisiin edelleen vain teetetyn työn osuudesta, ei käytetyistä materiaaleista ja muista kustannuksista.

Kansanedustajat voivat allekirjoittaa aloitteen 20.11. mennessä.

SUOMEN UUTISET