Kansanedustaja Arja Juvonen pitää hallituksen päätöstä kohdentaa vuosittain 10 miljoonaa euroa työelämässä olevien täydennyskoulutukseen hyvänä viestinä työvoimapulasta kärsiville aloille.

Kyseessä on aikuiskoulutustukea korvaava järjestelmä, joka kohdennetaan erityisopettajien ja sairaanhoitajien täydennyskouluttautumiseen.

– Eläkevakuuttaja Keva on laskenut, että meiltä puuttuu Suomesta tällä hetkellä 2 500 erityisopettajaa ja 16 600 sairaanhoitajaa. On tärkeää, että kannustamme alalle haluavia ja alalla jo olevia jatkokouluttautumaan, sillä näillä aloilla on suuri työntekijäpula. Juvonen sanoo.

Hoitohenkilökuntaa tarvitaan kiireesti

Valtioneuvoston selonteko julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2025-2028 esiteltiin eduskunnan täysistunnossa kuluneella viikolla. Hallituksen tavoitteena on tasapainottaa julkinen talous ja kääntää velkasuhde laskuun.

– Hyvinvointialueilla kärsitään henkilöstöpulasta erityisesti hoitoalalla. Tarvitsemme kiireesti lisää lähi- ja sairaanhoitajia, jotta alueilla on edellytyksiä järjestää lakisääteisiä palveluja. Työvoiman saatavuuteen tehtävät panostukset ovat siis hyvin tärkeitä, Juvonen sanoo.

SUOMEN UUTISET