Poliittinen kahtiajako kiihtyy Yhdysvalloissa ja nyt se on leviämässä myös nettikauppaan. Ex-presidentti Donald Trumpia lähellä olevat tahot ovat perustaneet sivuston, josta voi ostaa jo 70 000 yrityksen tuotteita, jotka kunnioittavat elämää, perhettä ja vapautta.

T-paidan selkämyksessä lukee: ”Rakastan enemmän vaarallista vapautta kuin rauhallista orjuutta”. Hinta 25 taalaa. Tarjolla on myös ”kristillinen vaihtoehto” nukelle, vailla sukupuoli-ideologian tuputusta tai ”sopimatonta tyyliä”.

”Käymme läpi kaikki yritykset tarjotaksemme sinulle parhaat tuotteet heiltä, ​​jotka kunnioittavat elämää, perhettä ja vapautta. Heitä hitolle poliittisesti korrektit tuotemerkit”, lukee yhtiön verkkosivuilla.

Sijoittajina nimekkäitä republikaaneja

PublicSquare -kauppapaikka julkaistiin toissa kesänä ja mukaan on tähän mennessä tullut yli 70 000 pienyritystä ja asiakasrekisterissä on 1,6 miljoonaa henkilöä. Ostaa voi käytännössä kaikkea sitä, mitä perusamerikkalainen olossaan ja elämässään tarvitsee.

– Tarjoamme konservatiiveille paikan, jossa heistä on mukavaa kuluttaa rahojaan, sanoo entisen presidentin poika Donald Trump Jr.

Trump Jr. on vaimonsa kanssa eräs kauppapaikan investoijista. Entisen presidentin läheisiä on Dagens Nyheterin mukaan remmissä paljon muitakin. Firman hallituksessa istuvat muun muassa trumpismin kovan ytimen edustajat, entinen senaattori Kelly Loeffler och Arizonan republikaaneja edustava Blake Masters.

Amerikkalaisten arvojen puolesta

PublicSquaren toimitusjohtaja Michael Seifert kertoo Axios-sivustolla, että hän haluaa tavoittaa ne kymmenet miljoonat amerikkalaiset, jotka eivät enää tunne oloaan kotoisaksi perinteisillä kaupan sivustoilla.

Kyse on pohjimmiltaan tuotemerkeistä, jotka ovat ottaneet asiakseen ajaa arvovalinnoissaan ja mainonnassaan selkeästi identiteettipoliittisia kysymyksiä.

Vaihtoehtoisen nettikaupan kassa kirraa erityisellä voimalla silloin, kun tunnettu republikaanivaikuttaja boikotoi julkisesti yrityksiä, jotka asettavat sanansa perinteiseksi miellettyjä amerikkalaisia arvoja vastaan.

SUOMEN UUTISET