Perussuomalaiset haluaa turvata suomalaisten arjen sujuvuuden ja kansalaisten palvelut. – Haluamme, että Suomi on hyvä ja turvallinen maa tehdä töitä, yrittää ja saada tarvittaessa hoivaa ja tukea. PS julkaisi tänään vaihtoehtobudjettinsa.

Suomi velkaantuu samanlaista tahtia kuin 1990-luvun lamassa.

– Euroopan unionin kasvava määräysvalta, holtiton maahanmuuttopolitiikka ja miljardiluokkaan kasvaneet velan korkomenot tekevät tilanteesta ennennäkemättömän vaikean, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

– Viime vuosina olemme kokeneet kriisejä koronapandemiasta Ukrainan sotaan. Suomen on selvittävä myös tulevista kriiseistä ja se edellyttää taloudellista vakautta. Jokainen euro, jonka käytämme muiden maiden kansalaisiin tai överiksi menneeseen ilmastoposeeraukseen, on pois suomalaisten omista tarpeista.

”Velkaorjat eivät ole vapaita”

Taloudellinen vakaus ja vauraus ovat myös avainasemassa, kun turvataan suomalaisten itsemääräämisoikeutta.

– Velkaorjat eivät ole vapaita, perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin esitellyt Tavio muistuttaa.

– Aikaisemmat hallitukset ovat kasvattaneet Suomen velkataakan niin suureksi, että tulevat hallitukset joutuvat kiristämään vyötä. Tilanne on vakava, mutta samalla se kannustaa laittamaan julkisen sektorin menot ja toiminnot uudenlaiseen tärkeysjärjestykseen.

Suomalainen tulee ensin

Tavio huomauttaa, että jos velkaantumista jatketaan varoituksista piittaamatta, Suomessa joudutaan kestävyysvajeen takia tinkimään palveluiden laadusta ja saatavuudesta esimerkiksi terveydenhoidossa ja koulutuksessa.

– Tätä me emme halua. Perussuomalaisille suomalainen tulee ensin. Siksi haluamme aloittaa talouden ryhtiliikkeen leikkaamalla välittömästi sellaisia valtion menoja, jotka eivät edistä suomalaisten hyvinvointia.

– Suomen julkinen sektori on paisunut hallinnollisesti ylisuureksi ja tehottomaksi. Haluamme käynnistää valtion menoerien kriittisen tarkastelun, Tavio sanoo.

Miljardisäästöt haittakohteista

Perussuomalainen vaihtoehto säästäisi haittamaahanmuutosta, ilmastotoimista ja kehitysyhteistyöstä.

– Emme hyväksy suomalaisten veronmaksajien rahojen kaatamista EU:n tulonsiirtohankkeisiin. Perussuomalaisten vaihtoehdossa otetaan velkaa 1 162 miljoonaa euroa vähemmän kuin hallituksen talousarviossa. Lisäksi valtion tase vahvistuisi kertaluonteisesti 800 miljoonalla eurolla, joka mahdollistaisi nykyistä suuremman avun kansalaisille kohtuuttomaksi nousseihin elämisen kustannuksiin.

SUOMEN UUTISET