Puolassa jylläävä inflaatio on nostanut bensan hinnan kipurajalle. Hallitus onkin päättänyt helpottaa autoilijoiden tilannetta poistamalla polttoaineveron ja bensiinin arvonlisäveron kokonaan väliaikaisesti.

Maanantaista alkaen polttoaineveroprosentti on Puolassa tasan nolla. Tämän lisäksi bensiinin ja dieselin arvonlisävero poistetaan tammikuun alusta alkaen. Molemmat verohelpotukset ovat väliaikaisia ja kestävät viisi kuukautta.

Hallituksen päätöksen taustalla on Puolassa jylläävä inflaatio, kertoo saksalainen yleisradioyhtiö RBB. Puolan inflaatiovauhti oli lokakuussa 6,8 prosenttia, mikä on korkein arvo tällä vuosituhannella.

Hallitus autoilijoiden asialla

Inflaatio on nostanut Puolassa myös polttoaineiden hintoja. Kuuden zlotyn eli noin 1,29 euron kipuraja on mennyt rikki 95-oktaanisen litrahinnassa. Tämä sai hallituksen ryhtymään toimiin autoilijoiden tilanteen helpottamiseksi.

Veronalennuksen arvellaan lisäävän tankkausturismia Saksasta Puolaan, koska ero litrahinnassa tulee olemaan kolmenkymmenen sentin luokkaa. Koronarajoituksetkaan eivät estä käymästä Puolan puolella tankkaamassa.

SUOMEN UUTISET