Puoluejohtajien ilmasto- ja talousaiheisessa paneelikeskustelussa lähes kaikki puoluepomot olivat yksimielisiä siitä, että ilmastokunnianhimon ohjaamien politiikkatoimien tieltä ei sovi poiketa mistään hinnasta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra palaa aiheeseen vielä tänä aamuna Facebookissa. – Kilpeä kiillottava kunnianhimo tulee maksamaan veronmaksajalle maltaita, aiheuttamaan kilpailukyvyn heikkenemistä vientialoilla ja jopa lisäämään hiilivuotoa, Purra kirjoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra esitti eilisessä puoluejohtajatentissä, että ylikunnianhimoisten toimien sijaan maltillisempi ilmastopolitiikka voisi olla halvempaa ja lopulta jopa ilmaston kannalta parempi tapa toimia.

Purra palaa eiliseen puheenjohtajatenttiin tänä aamuna julkaisemassaan Facebook-kirjoituksessa.

– Kuten keskustelussakin toin esille, muiden puolueiden esiintymisestä saa sellaisen käsityksen, että oleellisempaa kuin edes varsinaiseen ongelmaan vaikuttaminen tai globaalien päästöjen vähentäminen järkevällä tavalla on vain se Suomen oma ”kunnianhimo”.

– Tämä naiivi ja itsepintainen päähänpinttymä on taloudellisesti ja myös strategisesti typerä. Poliitikkojen omaa kilpeä kiillottava ”kunnianhimo” tulee maksamaan veronmaksajalle maltaita, aiheuttamaan vakavaa kilpailukyvyn heikkenemistä vientialoilla ja lisäämään hiilivuotoa.

Purra kirjoittaa, että vaikka Suomi sammuttaisi itsensä kokonaan, vaikutukset globaaliin ilmastoon olisivat olemattomat.

– Mikään ei perustele ”maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa” maassa, jonka julkinen talous on rapakunnossa, jossa on suuren osan vuotta kylmä, välimatkat pitkiä, auto välttämätön ja jossa on paljon energiaintensiivisiä vientialoja. Päinvastoin meidän pitäisi katsoa, mitä isot ja vauraat tekevät edellä – ja poimia sieltä parhaita paloja, kustannustehokkaasti.

Päästökaupalla suuri vaikutus kaikkeen

On todennäköistä, että Sanna Marinin (sd) hallitus tulee vielä esittämään uusia, radikaaleja ilmastotoimia.

– Mikäli hallitus esittelee ensi vuonna kansallisen liikenteen päästökauppajärjestelmän, kokoomus ilmeisesti siis kannattaa sitä – koska muu olisi peruuttamista kunnianhimosta. Vain yksi puolue puolustaa veronmaksajaa ilmastokurjistamiselta, Purra kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että päästökaupalla tulee olemaan suuri vaikutus paitsi kansalaisten kukkaroon, myös yrityksiin ja teollisuuteen.

Eilisessä tv-paneelissa pääministeri Marin esitti kehysmenettelyn hylkäämistä, kunhan velkaa otetaan ”vihreästi” ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

– Samaa on esitetty EU:sta, jopa Saksasta. Velkamaat tietenkin hurraavat. Piikki auki! Luuleeko joku, että taloutensa huonosti hoitaneet maat eivät kykeni viherbrändäämään menojaan? Tämäkin varmasti kokoomukselle käy, koska kyse on kuitenkin kunnianhimosta ilmastopolitiikassa. Tie on auki eikä mikään voi tulla kunnianhimon tielle, Purra kirjoittaa.

Vain PS kertoo, mitä ilmastomaniasta seuraa

Voi Suomi-parkaa tämän kaiken keskellä.

– Suomessa on tasan yksi puolue, joka puolustaa suomalaista veronmaksajaa, yrittäjää, teollisuutta, autoilijaa, metsänomistajaa, maalla asujaa ja ruoantuottajaa ilmastokurjistamiselta. Vain perussuomalaiset kertoo, kuinka paljon kunnianhimo maksaa ja mitä muiden puolueiden ilmastomaniasta seuraa. Vain me olemme huolissamme Suomen kilpailukyvystä ja puhumme numeroista muiden puolueiden hengästyttävien mantrojen takana.

– Tämä ei tee meistä ympäristövastaisia, päinvastoin. Tuomme suhteellisuudentajua ja kokonaiskuvaa tilanteeseen, joka on lähtenyt laukalle kuin Elokapina Helsingin kaduille.

SUOMEN UUTISET