Eduskunnassa nähtiin eilen omituinen näytelmä, kun vihreät ja vasemmistoliitto yhdessä RKP:n kanssa pyrkivät jarruttamaan uutta tehokasta rajapykälää – siinä kuitenkaan onnistumatta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pitää vihervasemmiston temppuilua kansallisen turvallisuuden vastaisena politikointina.

Vihervasemmiston haaveilema rajavartiolain palauttaminen perustuslakivaliokuntaan kuitenkin kaatui eilen eduskunnan täysistunnossa, ja rajavartiolain uudistus saatetaan maaliin torstaina.

Perussuomalaiset sai lakiin läpi pitkäaikaisen vaatimuksensa siitä, että itäraja voidaan vihamielisen hybridivaikuttamisen tapahtuessa sulkea kokonaan – myös silloin, jos turvapaikanhakijoita käytetään välineellistettyyn massasiirtolaisuuteen.

Jatkossa laki mahdollistaa koko itärajan sulkemisen turvapaikanhakijoilta tilanteessa, jossa kansallinen turvallisuus on vakavasti uhattuna. Olennaista on, että jatkossa myös maastorajalla, virallisten rajanylityspisteiden välissä, voidaan olla ottamatta vastaan turvapaikkahakemuksia.

Hävytöntä kansallisen turvallisuuden vastaista politikointia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa eilisestä episodista Facebookissa:

– Vasemmistoliitossa, vihreissä ja RKP:ssä oli eilen haluja ampua alas hallintovaliokunnan yksimielinen mietintö tehokkaista rajapykälistä. Eivät onnistuneet – jäivät alakynteen ja vähemmistöön äänestyksessä.

– Ajatelkaa, jos näillä temppua yrittäneillä yksilöillä olisi enemmän valtaa. He olisivat olleet valmiit kaatamaan sekä rajavartio- että valmiuslain! Näissä oloissa, tällaisten uhkien vallitessa. Rajat auki kaikille, kaikissa oloissa – koska utopia, sosialismi ja maailmanparantaminen.

– Huh huh. Hävytöntä kansallisen turvallisuuden vastaista politikointia. Onneksi ei onnistunut.Torstaina me viemme nämä lait maaliin, ja suomalaiset voivat nukkua yönsä paremmin.

Onnistunut lopputulos perussuomalaisten ansiota

Rajavartiolain uudistusta käsiteltiin yhdessä valmiuslain kanssa. Perussuomalaiset on toistuvasti pitänyt esillä sitä, että tehokas rajapykälä tulee saada nimenomaan normaaliajan lainsäädäntöön eli rajavartiolakiin, sillä valmiuslain kynnys on liian korkea.

Opposition, erityisesti perussuomalaisten pitkäjänteinen ja vahva argumentointi johti lopulta onnistuneeseen lopputulokseen.

– Perussuomalaiset saavutti pitkäaikaisen tavoitteen siitä, että rajoille kohdistuvia uhkia, kuten hybridioperaatioita ja muita laajamittaisen maahantulon tapauksia, voidaan nyt estää ennalta, Purra sanoo.

Rajalakiuudistus on perussuomalaisille poliittinen työvoitto ja samalla konkreettinen esimerkki siitä, että myös oppositiosta voi vaikuttaa. Purra pitää tilannetta kokonaisuudessaan kuitenkin hieman ihmeellisenä.

– On ihmeellistä, että suomalaisen kansanedustajan ja suomalaisen poliitikon pitää erikseen juhlia sitä, että Suomi kykenee suojaamaan rajojaan. Tämänhän pitäisi olla itsestään selvää. Valitettavasti nykyaikana asia ei aina ole näin, ja siksi voimme olla tyytyväisiä siihen, mitä olemme saaneet aikaan.

SUOMEN UUTISET