Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen sanoo hallituksen siunanneen Pekka Haaviston al-Hol-operaation salailun, kähminnän ja epäasiallisen käytöksen ministeriössä.

Iltasanomat uutisoi (14.12) ulkoministeri Pekka Haaviston annetuista ohjeista hallituspuolueille:

”Ulkoministeri on antanut virkamiehille valmisteluohjeet iltakoulua varten ja nimittänyt väliaikaisen erityisedustajan. Toimintalinjaus on esitelty hallitukselle valtioneuvoston iltakoulun yhteydessä. Turvallisuuskysymykset ja eri vaihtoehdot on tärkeä kartoittaa. Ratkaisut tekee virkavastuulla toimiva virkamies yksilöllisen harkinnan perusteella. Al-Holia hallinnoivien kurdiviranomaisten kanta on ollut, ettei perheitä voida rikkoa.”

– Mikä siis hallituksen linjassa on muuttunut? Ei yhtään mikään. Käytännössä Sanna Marinin hallitus vain siunasi Haaviston Korpi-operaation. Toisin sanoen tämä hallitus todella on valmis vaarantamaan suomalaisia tuomalla Lapsen etu -termillä terroristeja Suomeen. Ja vieläpä siten, että päätöksen tekee Haaviston nimittämä erityisedustaja, joka on jo tainnut päätökset tehdäkin. Surkeaa, petollista ja kaikkea muuta kuin isänmaallista, perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen arvostelee.

– Sen lisäksi että tämä päätös on järjetön, hallitus piiloutuu virkamiehen selän taakse. Se on selkärangatonta!

Vihervasemmisto vie ja keskusta vikisee

Rantanen muistuttaa keskustan linjan olleen vielä viime viikolla selvä: naisia ei tuoda.

– Eilen hallituksen linjauksen jälkeen keskusta ryhtyi ulkoministeri Haaviston oppien mukaiseen toimintaan eli kikkailemaan termeillä. Tarkoituksena lienee häivyttää se tosiasia, että vihervasemmisto vie ja keskusta vikisee. Ja kansa maksaa sekä suoraan että välillisesti – turvallisuudesta puhumattakaan. Keskusta tekee siniset nopeammin kuin siniset itse.

– Pääministeri Antti Rinne vakuutti vielä kesäkuun lopussa, että evakuointeja al-Holin leiriltä ei ole suunniteltu, ja että konsulipalvelulaki ei sellaiseen soveltuisikaan. Onko käynyt niin, että kun konsulipalvelulaki ei toimi, on otettu keskiöön lapsen oikeudet? Jos lapsen oikeudet ovat keskiössä, tulisi heidät erottaa väkivaltaisen ideologian omaavista vanhemmistaan. Ei voi olla niin, että lapsen voi viedä kalifaattia rakentamaan ja sillä varjolla palata takaisin lähtömaahan, veronmaksajien laskuun ja vippitilojen kautta. Kas, kun ette Kaartin soittokuntaa jo tilanneet vastaanottoseremonioihin, Rantanen heittää.

Rantasen mukaan tosiasia on se, että Haaviston tekemät valmistelut ovat tapahtuneet salaa kansalta ja eduskunnalta – ja ehkä jopa osalta hallituspuolueita.

– Media sen sijaan on toiminut mallikkaasti selvittäessään salaisia suunnitelmia, joita on tihkunut hallinnonaloilta, jotka ovat kokeneet menettelytavat epäasiallisiksi.

Palaajille parhaat mahdolliset palvelut

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi odottaa jo nimettyjä ja palveluihin jaettuja palaajia al-Holin leiriltä.

– Julkisuudessa sote-puolelta on viestitetty, että palaajille tarjotaan parhaat mahdolliset palvelut. Siis tilanteessa, jossa esimerkiksi pääkaupunkiseudun lastensuojelu, lasten ja nuorten psykiatria tai terveysasemat eivät pysty tarjoamaan palveluja kohtuullisessa ajassa suomalaisille avuntarvitsijoille. Tämä on törkeää!
Onko tämä nähtävä niin, että tietyistä kulttuureista tulevat ja tietynlainen vaatetus tekee toiset tärkeämmäksi kuin toiset? Rantanen tivaa.

– Isis-kalifaatin lähtökohta on ollut, että naisten tehtävä on tuottaa lapsia kalifaatin taistelijoiksi. Taistelijaksi ja terroristiksi kouluttaminen tulee jo äidinmaidosta. Kun on kerran nähnyt videoita, joissa taapero teloittaa pyssyllä ihmisen tai jossa kouluikäiset leikkaavat kurkkuja auki, on vaikea saada niitä enää mielestä. Totaalisen ääri-ideologian pyyhkiminen etenkin aikuisten ja vanhempien lasten mielestä on vaikeaa ellei mahdotonta.

Lapset aivopesty jihadismilla

Rantanen uskoo, että jos Isis-naiset todella haluaisivat suojella lapsiaan ja ajattelisivat näiden parasta, lapset olisi jo lähetetty Suomeen turvaan.

– Heitä kuitenkin pidetään naisten panttivankeina ja paluulippuina kalifaatin romahdettua. Todellakin, mitä tehdä ihmisille, jotka ovat täysin aivopesty jihadismin ja vihan opeilla? Asiaa voisi verrata siihen, että voisiko vihreästä tehdä perussuomalaisen? Yhtä kaukana ovat Isis ja länsimainen demokratia toisistaan.

– Suomi ole kokoaan suurempi maailmalla, mutta Suomi on kyllä kokoaan hölmömpi.
Rohkenenpa veikata, että kun Helsingin Sanomat ei suomalaisia al-Holista enää löytänyt, ovat he jo todennäköisesti muualla. Kone on lähtövalmiina, Suomi tuo terroristit jouluksi kotiin, Rantanen sivaltaa.

Hallitus saa hävetä

Rantanen sanoo hallituksen siunanneen Haaviston operaation salailun, kähminnän ja epäasiallisen käytöksen ministeriössä.

– Hallituksen vastaus välikysymykseen on täysin riittämätön ja luottamukseni ulkoministeri Haaviston toimintaan ja samalla koko hallitukseen on täysi nolla. Erityisesti olen pettynyt siihen, että keskusta on tällaisessa toiminnassa mukana, joka Supon julkisuuteen antamien lausuntojen mukaan tulee eittämättä heikentämään suomalaisten turvallisuutta. Siis sitä, joka olisi valtion aivan ydintehtävä. Hävetkää!

SUOMEN UUTISET