Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen koronarokotteesta.

Koronarokotteesta odotetaan helpotusta koronapandemiaan. Tällä viikolla rokotuksia aloitettiin Isossa-Britanniassa, ja nyt muualla Euroopassa ja Suomessa odotetaan rokotusten alkavan lähiaikoina. Suomessa koronarokotteen jakaminen alkanee vuoden vaihteen jälkeen.

Koronarokote on herättänyt paljon keskustelua ja monilla on hyvin kriittinen suhtautuminen koronarokotteeseen. Erityisesti sikainfluenssarokotteesta sairastuneiden esimerkit ovat tehneet monista hyvin varovaisia ja epäleväisiä rokotteille. Lisäksi eri medioissa leviävät väitteet rokotteesta nakertavat tiettyjen ihmisten uskoa rokotteen toimivuudesta.

Tiedottamisen oltava läpinäkyvää

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen muistuttaa, että koronarokotteella saadaan kuitenkin suojattua riskiryhmiä ja siten pikkuhiljaa yhteiskuntaa palautumaan takaisin normaaliin.

– On erityisen tärkeää, että koronarokotteesta tiedottaminen toimii mahdollisimman läpinäkyvästi, jotta kansalaiset saavat tarvitsemaansa tietoa aikatauluista, rokotteen vaikutuksista ja mikä tärkeintä, sen hyödyistä. Kansalaisille tarjottava tieto tulee olla helposti saatavaa ja ymmärrettävää. Tiedottamisessa tulee myös ottaa huomioon eri tiedottamisen alustat, eikä tietoa tule tarjota vain yhtä kanavaa pitkin.

Miten puututaan ongelmatilanteisiin?

Kirjallisessa kysymyksessään Wihonen kysyy, miten hallitus aikoo varmistaa, että koronarokotteen aikatauluista ja yksityiskohdista tiedotetaan selvästi ja ymmärrettävästi kansalaisille sekä miten ja missä alustoilla hallitus aikoo tiedottaa rokotteesta.

– Miten hallitus aikoo huolehtia, että tiedottaminen koronarokotteen suhteen on mahdollisimman läpinäkyvää ja saavuttaa myös vanhemmat ikäluokat, miten hallitus aikoo puuttua mahdollisiin ongelmatilanteisiin, esimerkiksi koronarokotteen saatavuuden suhteen? Wihonen kysyy.

SUOMEN UUTISET