Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi tänään Ylen Ykkösaamussa, että Euroopassa viime viikkoina nähtyjen veritekojen taustalla keskeinen rooli on myös muslimiyhteisöillä ja moskeijoilla. – Vaikka suurin osa Euroopassa asuvista muslimeista ei varmaankaan kannata väkivaltaa eikä ole valmis itse ryhtymään väkivaltaan, ajatus siitä, että uskonnon tai pyhien henkilöiden kunniaa on oikeutettua puolustaa, luo hedelmällisen kasvupohjan yksittäisille ihmisille, jotka ovat valmiita väkivaltaan.

Euroopassa on nähty viime viikkoina useita murhia ja terrori-iskuja, joiden epäillyt tekijät ovat ääri-islamisteja.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan islamistiset terrori-iskut tulevat yleensä aalloissa.

– Kun jotain tapahtuu, niin vastaavalla tavalla ajattelevat ihmiset muuallakin inspiroituvat ja kynnys madaltuu yksinäisten susien tekemiin iskuihin. Yleensähän nämä ihmiset eivät ole hyvin verkostoituneita ja tämä tekee iskujen ehkäisyn vaikeaksi. Ei ole organisaatiota, johon päästäisiin käsiksi. Yksittäisiä veitsimiehiä on vaikea pysäyttää etukäteen, Halla-aho sanoi tänään Ylen Ykkösaamussa.

Iskujen tekijöillä usein fanaattinen ajattelumaailma

Terrori-iskujen tekijät haluavat yleensä lietsoa pelkoa. Halla-aho korostaa, että iskujen tekijöillä on usein uskonnollinen ja fanaattinen ajattelumaailma.

– He kokevat, että he ovat velvoitettuja puolustamaan profeettansa kunniaa tai reagoimaan kokemiinsa loukkauksiin islamia kohtaan.

Halla-aho totesi, että keskeinen rooli on myös eurooppalaisilla muslimiyhteisöillä ja moskeijoilla

– Vaikka suurin osa Euroopassa asuvista muslimeista ei varmaankaan kannata väkivaltaa eikä ole valmis itse ryhtymään väkivaltaan, niin se perusajattelutapa, uskonnon keskeinen rooli ja ajatus siitä, että uskonnon tai pyhien henkilöiden kunniaa on oikeutettua puolustaa, niin se luo hedelmällisen kasvupohjan yksittäisille ihmisille, jotka ovat valmiita väkivaltaan.

Muslimit riehuvat sananvapautta vastaan

Halla-aho nosti Ykkösaamussa esille, että kun islamistisia terroritekoja on tapahtunut, niin terroritekojen tekijät saavat usein suojelua tai hyväksyntää omilta yhteisöiltään huolimatta siitä, että muslimiyhteisö ei näennäisesti hyväksyisikään väkivaltaa.

– Esimerkiksi Wienin terroriteon yhteydessä on nähty, että terroritekoon liittyviä tai siinä auttaneita ihmisiä näyttäisi olevan varsin suuri joukko. Kuten on nähty, suuri osa muslimimaailmasta on ottanut kantaa ja lähtenyt riehumaan Ranskaa vastaan sen jälkeen kun jihadisti katkaisi pään opettajalta, joka näytti oppitunnilla kuvan profeetta Muhammedista.

– Suuri osa muslimimaailmasta on ottanut voimakkaasti kantaa sananvapautta vastaan ja vaatinut Ranskaa ryhtymään toimenpiteisiin, että provokaatioita islamia vastaan ei esitettäisi, Halla-aho sanoi.

SUOMEN UUTISET