Eduskunnassa järjestettiin tämän vaalikauden viimeinen suullinen kyselytunti. Perussuomalaiset tenttasi hallitusta sen saavutuksista, jotka eivät varsinaisesti imartele.

– Valtionvelka on räjähtänyt käsiin ja lainaa pitää ottaa, jotta edes koroista selvitään. Kotitalouksien ostovoima on ennätysalhaalla. Kaikki maksaa liikaa. Terveydenhuollossa on valtavia ongelmia.

– EU:n elpymisrahastoon hallitus – ja kokoomus – laittoivat miljardeja suomalaisten rahoja. Samaan aikaan suomalaisten huoltosuhde heikkenee ja hallitus kertoo, että on kohtalonkysymys saada maahanmuuttoa kehitysmaista, vaikka tämä heikentää taloudellista huoltosuhdetta entisestään, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra luetteli hallituksen saavutuksia.

Marin on tyytyväinen

– Arvoisa pääministeri, Suomi vajosi virallisesti taantumaan, vienti ei vedä ja ihmisten rahat ovat vähissä. Tämä on kautenne tulos. Kertokaa nyt rehellisesti, oletteko tyytyväinen tuloksiin? Purra kysyi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) luonnollisesti kehui hallituksen selviytymistä vaalikauden aikana nousseista kriiseistä. Marin lisäsi, että samaan aikaan hallitus on vienyt läpi muun muassa sosiaaliturvan parannuksia, oppivelvollisuuden pidentämisen ja soteuudistuksen.

Mistään ei ole tingitty

Purra huomautti, että hän halusi vastauksia erityisesti talouteen liittyviin kysymyksiin, joihin Marin ei vastannut.

– Ongelma on juuri siinä, mitä pääministerikin kuvasi, että edes näissä kriisioloissa te ette ole luopuneet teidän yksittäisistä puolueiden tavoitteista, jotka kirjattiin hallitusohjelmaan – edes kriisioloissa te ette ole niin tehneet, Purra totesi.

Tärkeysjärjestys kuntoon

Purran mukaan perussuomalaiset peräänkuuluttaa asioiden tärkeysjärjestystä: suomalaisten rahat suomalaisten hyvinvointiin ja pois turhista, haitallisista ja toissijaisista menoista.

– Tämä on tärkeysjärjestys, jota haluamme noudattaa, Purra linjasi.

Vasemmalta halutaan lisää veroja

Purra korosti, että vasemmalla olevat puolueet haluavat silti lisää veroja ja edelleen samanlaista maailmanparannuspolitiikkaa kuin tähänkin asti.

– Ettekö todella koe, että olisi pitänyt priorisoida menoja? Suomen ja suomalaisten lompakot tyhjenevät lopullisesti, jos tällainen meno jatkuu, Purra ennusti.

Hallitukselta ei tunnu saavan vastauksia

Pääministeri Marin edelleen luetteli mielestään hyviä hallituksen saavutuksia, muttei vastannut Suomen tai suomalaisten taloustilannetta koskeviin vastauksiin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas arvostelikin hallitusta siitä, että koko kauden aikana hallitus on silmiinpistävästi vältellyt vastaamasta varsinaisiin kysymyksiin kyselytunneilla. Tätä palautetta Peltokankaan mukaan tulee kansalaisilta paljon.

Märkä rätti kansalaisten kasvoille

– Ministerit eivät ole vastanneet opposition kysymyksiin kuluneella kaudella. Pyöritellään kyllä mantraa ja selitellään asian vierestä, muttei suoraan vastata suoraan oppositiopoliitikon kysymyksiin, Peltokangas arvosteli.

– Toistuvat vastausten laiminlyönnit ovat olleet märkä rätti Suomen kansalaisten kasvoille. Mihin parlamentaariseen tai perinteiseen tapaan tämä uudeksi normaaliksi muodostunut härskiys perustuu? Peltokangas hämmästeli.

Suomen Uutiset