Perussuomalaisten Jussi Halla-aho on hämmentynyt Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta, jossa ruoditaan kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicziin kohdistunutta päällekarkausta. Pääkirjoitus suomii kovin sanoin äärioikeistoa ja tietenkin syyttää perussuomalaisia vihanlietsonnasta, vaikka Iltalehden tietojen mukaan päällekarkaajalla on anarkisti- ja vasemmistotaustaa.

– Onpa taas kertakaikkisen hämmentävää! ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho Facebook-päivityksessään.

Hämmennyksen syynä on Helsingin Sanomien pääkirjoitus, jonka mukaan kansanedustaja edustaja Ben Zyskowicziin kohdistunut hyökkäys johtuu netissä tapahtuvasta vihankylvöstä, jota harrastaa lähinnä äärioikeisto, joka liittyy perussuomalaisiin, joten se on persujen vika.

Näin siitä huolimatta, että Iltalehden tietojen mukaan Zyskowiczin kimppuun hyökännyt mies näyttäisi olevan pitkän linjan äärivasemmistolainen anarkistihörhö, joka on ennenkin karkaillut vastaantulijoiden kimppuun kadulla.

Äärivasemmiston perimmäinen olemus

Ben Zyskowiczin pahoinpitelystä epäilty mies päätyi poliisin maijaan jo vuonna 2007 saman Smash Asem -mielenosoituksen myötä, jossa vasemmistoliiton Paavo Arhinmäkikin aikanaan kunnostautui.

– Enemmän kuin vihankylvöstä, äärioikeistosta ja perussuomalaisista tapaus ehkä kertoo suomalaisen kriminaalipolitiikan ja mielenterveyspalvelujen haasteista, ja tietysti äärivasemmistomme perimmäisestä olemuksesta. Ja Helsingin Sanomista, Halla-aho summaa.

Suomen Uutiset