Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen ennennäkemättömän löysä, salliva ja paapova maahanmuuttopolitiikka alkaa olla jo maailmankuulu käsite. Avokätiset edut tulijoille ja Suomen kansalaisuuden mutkaton hankkiminen ovat muodostuneet vetovoimatekijöiksi.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen aikana ulkomaalaislakiin on puhkottu urakalla reikiä ja yleisesti ottaen hyysääminen on saanut ennennäkemättömät mittasuhteet.

Hyysäämislaki käy kalliiksi

Muutama viikko sitten, juuri ennen kuin eduskunta jäi vaalitauolle, eduskunnassa hyväksyttiin Marinin hallituksen valmistelema maahanmuuttajien kotoutumislaki, jota voisi kutsua myös hyysäämis- ja paapomislaiksi, sillä laissa on 101 pykälää, joista yksikään ei velvoita maahanmuuttajaa itseään tekemään yhtään mitään oman kotoutumisensa eteen. Veronmaksajille laki käy erittäin kalliiksi.

Viime syksynä Arkadianmäellä ihmeteltiin hallituksen silloista esitystä ulkomaalaislain muutokseksi, joka niin ikään löysensi Suomen maahanmuuttolainsäädäntöä entisestään ja lisää Suomen houkuttelevuutta elintasosiirtolaisuudelle.

Vetovoimatekijä toimii

Marinin johtaman hallituksen ennennäkemättömän löysä, salliva ja paapova maahanmuuttopolitiikka alkaakin jo olla olla maailmankuulu käsite – ja vetovoimatekijä hakeutua juuri Suomeen.

Sosiaaliseen mediaan on viime aikoina perustettu useita tilejä, joissa Suomea hehkutetaan överin ihanana kohdemaana, minne kannattaa hakeutua, esimerkiksi siksi, jos haluaa ottaa hieman iisimmin.

Helsinkiläiseksi ilmoittautunut Twitter-käyttäjä Nana Tweneboa-Kodua hehkuttaa, miten Suomi on yksi helpoimmista maista maailmassa, mistä kansalaisuuden saa. Onnea kuulemma riittää, sillä elatuksen saa veronmaksajan piikkiin.

– Valtio maksaa kaiken ja huolehtii sinusta. Olemme jo kuusi vuotta putkeen olleet onnellisin maa. Haluatko esimerkiksi opiskella Suomessa? Tule mukaan, ja anna minun näyttää miten homma hoituu, Nana Tweneboa-Kodua hehkuttaa.

Perheen voi helposti ottaa mukaan

Julkaisun kommenteissa käyttäjältä kysytään myös, voiko maahanmuuttajan perhe tulla helposti mukana Suomeen. Kokemusasiantuntijan vastaus on iloisen myönteinen.

– Kyllä vaan! Olen itsekin täällä perheeni kanssa.

Tosin kommenteissa näkyy myös paheksuntaa.

Pikakaista kansalaisuuteen

Suomea markkinoidaan maahanmuuttajien ihannemaana useilla muillakin sosiaalisen median tileillä. Ruotsin ja portugalin lipuilla profiilinsa koristellut NEXTSTEPWITHCHERRY hehkuttaa myös esimerkiksi ”pikakaistaa” Suomen kansalaisuuteen.

– Voit ottaa myös perheesi mukaan, tili hehkuttaa.

Toisessa postauksessaan tili myös tuo esille, että Suomessa opiskelu on ilmaista.

SUOMEN UUTISET