Eduskunnassa on tänään keskusteltu hallituksen esityksestä eduskunnalle valtion talousarvioksi ensi vuodelle eli valtion ensi vuoden budjetista. Perussuomalaisten esittämä kehitysapumenoihin kohdistuva 500 miljoonan leikkaus ei ollut keskustalaisen valtiovarainministeri Annika Saarikon mieleen, sillä Saarikon mielestä leikkaus olisi maailman köyhimmiltä riistämistä.

Budjettikeskustelua ennen perussuomalaiset esitti jo aiemmin tänä vuonna omassa vaihtoehtobudjetissaan 500 miljoonan euron leikkausta kehitysapurahoihin, joihin tänä vuonna on käytetty kokonaisuudessaan huimat 1,2 miljardia euroa.

Kyse on suomalaisten verovaroista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoo, että kehitysapuleikkausesitys ei ollut keskustalaisen valtiovarainministeri Annika Saarikon mieleen.

Purra kirjoittaa Facebookissa:

– Valtiovarainministeri kertoi tänään, että perussuomalaisten kehitysapuun kohdistamat säästöt ovat ”maailman köyhimmiltä riistämistä”.

– Muistutin valtionvarainministeriä, että kyse on suomalaisten veronmaksajien rahasta – tällä hetkellä jopa velkarahasta eli tulevien vuosien veronmaksajien maksamista rahoista.

Raha kelpaisi suomalaisillekin

Eduskunnassa Purra tarkensi valtiovarainministeri Saarikolle lisää:

– Kehitysavusta leikkaaminen ei ole yhtään minkään riistämistä, vaan sen varmistamista, että omat rahamme tulevat omien kansalaistemme hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseen. Summat eivät ole aivan pieniä.

– Jokainen aikuinen suomalainen maksaa kehitysapua vuodessa keskimäärin 280 euroa. Ja sitä halutaan vielä reilusti nostaa. Mikä surkeinta, se ei lainkaan vähennä kehitysmaista saapuvaa siirtolaisuutta, mitä valtiovarainministeri halusi kuitenkin uskotella tapahtuvan. Kyllä se raha suomalaisillekin kelpaisi. Edes osa siitä.

SUOMEN UUTISET