Kansanedustaja Minna Reijonen vaatii, että Suomen koko turvekapasiteetti on otettava heti uudelleen käyttöön. Muuttuneessa maailmanpoliittisessa tilanteessa Suomen omavaraisuutta ei saa ajaa yhtään enempää alas.

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman tavoitteena on Suomen hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja turpeen energiakäytön puolittaminen vuoteen 2030 mennessä päästöjen vähentämiseksi. Joidenkin arvioiden mukaan turpeen energiakäyttö saattaa vähentyä nykyisillä päästöoikeuksien hinnoilla 80 % jo vuoteen 2025 mennessä.

– Suomen koko turvetuotannon kapasiteetti on heti otettava käyttöön uudelleen. Suomen energiaomavaraisuutta ei saa ajaa yhtään enempää alas, vaatii perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Huoltovarmuuden kannalta tärkeä energianlähde

Helsingin Sanomat uutisoi 15.11.2021, että turpeen tuotanto on romahtanut eikä turvetta enää tuoteta riittävästi huoltovarmuuden takaamiseksi. Kotimainen turve on ollut huoltovarmuuden kannalta erittäin tärkeä energianlähde. Huoltovarmuuskeskuksesta muutosta pidetään dramaattisena.

Nyt kun tilanne on erilainen verrattuna aikaan, jolloin turpeen tuotantoa alettiin poliittisilla päätöksillä ajaa alas, täytyy hallituksen voida harkita uudestaan ja peruuttaa päätöksiään, jotka on tehty erilaisessa ajassa.

– Nyt olisi tärkeintä taata energiaomavaraisuus, ja siinä turve olisi yksi keino. Turve ei tietenkään yksin ratkaise omavaraisuuttamme, mutta se olisi osa keinovalikoimaamme kohti omavaraisuutta, sanoo Reijonen.

Suomen Uutiset