Nuorista ja alaikäisistä koostuvat väkivaltaiset katujengit aiheuttavat ongelmia suurissa kaupungeissa. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila vaatii hallitukselta toimia yhä pahenevan nuorisojengiongelman kitkemiseksi.

Aiemmin on uutisoitu Helsingin keskustassa liikkuvista ulkomaalaistaustaisista nuorisojengeistä, jotka ovat syyllistyneet muun muassa ryöstelyihin ja väkivallantekoihin. Helsingin Sanomat uutisoi tänään saman ongelman rantautuneen Turkuun.

– Samanlainen kehitys on saapunut Turkuun, jossa ydinkeskustan kauppakeskuksen liepeillä rehottaa nuorten ja alaikäisten nöyryyttävä jengiväkivalta, Junnila kertoo.

Ruotsin malli rantautunut Suomeen

Kuten Helsingissäkin myös Turun tapauksia yhdistää useamman henkilön yhteen uhriin kohdistama väkivalta. Väkivallan lisäksi uhria pyritään nöyryyttämään samalla kun yksi tai useampi jengin jäsen videokuvaa teon puhelimellaan. Uhreilta on joissain tapauksissa varastettu esimerkiksi merkkivaatteita sekä puhelimia.

Lisääntynyt häiriökäyttäytyminen ja väkivallan uhka on aiheuttanut yleisen turvallisuudentunteen alentumisen. Kaikki nuoret eivät enää uskalla viettää aikaa Hansakorttelissa.

– Ruotsissa yleistynyt jengirikollisuus on rantautunut Suomeen. Asiaan on puututtava välittömästi ja jämäköin ottein. Kenenkään ei pidä tulla ryöstetyksi tai muutoin väkivalloin kohdelluksi kulkiessaan kadulla, kauppakeskuksessa, puistossa tai joukkoliikenteessä, jyrähtää Junnila.

Junnila jätti asiasta sisäministerille kirjallisen kysymyksen tänään.

SUOMEN UUTISET