Kahta niin sanottua gangstaräppäriä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa muun muassa omakotitaloon kohdistuneesta ammuskelusta. Tiloissa oli tapahtumahetkellä kymmeniä nuoria. Ilmaan ja rakennusta kohti ammuttiin 10 laukausta mutta kukaan ei saanut siipeensä tulituksessa.

Poliisi on kertonut helsinkiläisen ja espoolaisen katujengin väkivaltaisen kostokierteen alkaneen viime kesänä. Gangsta rap -kulttuuria ihannoivien jengien vihanpito on johtanut lukuisiin väkivallantekoihin, joiden oikeuskäsittely on meneillään.

Sekä 22-vuotias Milan Jaff että hänen 26-vuotias toverinsa kieltävät syyllisyytensä ammuskeluun. Heillä ei kertomansa ollut asetta käsissään eikä teko ollut suunniteltu. Jaffin puolustusasianajajan mukaan sisällä olijoilla oli ase. Oikeudessa 26-vuotias kertoi kuulleensa takaansa laukauksia. Ampuja saattoi olla Jaff. Omassa kertomuksessaan Jaff epäili 26-vuotiaan olleen ampuja.

Ylpeilee Ruotsin väkivallalla

Espoon ammuskelun jälkeen poliisi oli laittanut Jaffin ja muita epäiltyjä jengiläisiä kuunteluun. Oikeudessa kuultiin tallenne, jossa Jaff ja toinen syytetty keskustelevat autossa.

”Oh Yeah, mehän ollaan kuin Ruotsissa, Jaff kehuu tallenteella Hufvudstadsbladetin mukaan. Syyttäjän mukaan tämä on todiste siitä, että molemmat syytetyt näkisivät mielellään Suomen kehittyvän samaan väkivaltaiseen suuntaan Ruotsin perässä.

SUOMEN UUTISET