Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen vaatii pääministeri Sanna Marinilta heti kommentointia liittyen sosiaali- ja terveydenhuollon kriisiytyneeseen tilanteeseen. Yhtäkään päivää ei ole enää hukattavaksi.

Arja Juvonen vaati asiasta myös pääministerin ilmoitusta jo 12.8.2022.

– Vaadin sitä kansanedustajana ja kansalaisten äänenä, mutta myös hoitoalalla pitkään ennen kansanedustajuutta työskennelleenä hoitoalan työntekijänä ja sairaalassa pitkään olleen potilaan omaisena. Olen pöyristynyt siitä, että pääministerillä ei ole asiaan mitään sanottavaa, Juvonen kritisoi pääministerin välinpitämättömyyttä.

Kommenttia ei ole kuulunut

Pääministeri Sanna Marin ja puolueiden kansanedustajia osallistui 12.-14.8. Flow-festivaaleilla järjestettyyn paneelikeskusteluun. Juvonen pitää hyvänä asiana, että päättäjät osallistuvat erilaisiin keskustelutilaisuuksiin ja paneeleihin. Sen jälkeen pääministeri olisi kuitenkin voinut keskittää huomiotaan sotealan kriisiin.

– Valitettavasti kommenttia sotealan kriisiin ei pääministeriltä ole kuulunut. Sen sijaan kuului paljon muuta Flow-viikonlopun tapahtumista. Pääministerin ote sotealan kriisiin on välinpitämätön, ja hän sulkee silmänsä yhteiskunnan suurimmalta kriisiltä.

– Hoitajat ja potilaat eivät halua olla näkymättömiä. Näkeekö ja ymmärtääkö pääministeri Suomen sairaalat, vanhustenhoivan yksiköt, kotihoidon kaoottisuuden? Juvonen kysyy.

Suomen Uutiset