Uusimpien tilastojen mukaan kuluvan vuoden tammi-elokuussa Kelan vantaalaisille ja espoolaisille myöntämästä työttömyystuesta peräti 48 % myönnettiin hakijoille, jotka puhuvat äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea.

Myös perustoimeentulon euroista Vantaalla ja Espoossa hieman yli 37 % myönnettiin vieraskielisille. Näissäkin vieraskielisten yliedustus on valtava.

– Heti alkuun, nämä luvut ovat faktoja eivät minun keksimiä. Niitä ei myöskään pääse pakoon eikä niitä voi sivuuttaa milloinkaan, mutta etenkään nyt, kun maamme nykyinen hallitus elää velaksi ja on ongelman suurin arkkitehti, sanoo kansanedustaja Ari Koponen.

Omilta karsitaan tulijoiden hyväksi

Luvut eivät ole yllättäviä, sillä tietyt ryhmät eivät näytä kotoutuvan Suomeen toivotulla tavalla. Esimerkiksi Espoossa vieraskielisiä on noin viidennes asukkaista, joten heidän suhteellinen osuutensa tuen saajista on reippaasti yliedustettuna.

– Suomen hyvinvointivaltion rippeet eivät kestä tällaista. Meillä karsitaan koulutuksesta, hoivasta, terveyden- ja sairaanhoidosta eli kaikista ennaltaehkäisevästä ja tulevaisuuden kannalta merkittävistä toimista, jotta voimme elättää muualta Suomeen tulleita siitä hyvästä, etteivät he tee mitään, Koponen huomauttaa.

– Tämän on loputtava välittömästi, mutta nykyinen hallitus ei ole valmis puuttumaan asiaan. Ensi kevään eduskuntavaalit ovat ratkaisevassa asemassa.

SUOMEN UUTISET