Perussuomalaisten kriminaalipoliittinen ohjelma ajaa tärkeitä uudistuksia Suomen rikosoikeudelliseen järjestelmään. Ohjelmaa vetää kansanedustaja Leena Meri, joka hakee jatkokautta ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Puolueet miettivät jo eduskuntavaaliteemojaan. Valmistelen parhaillaan perussuomalaisille uutta kriminaalipoliittista ohjelmaa, jonka perusperiaatteita esittelin puolueneuvoston kokouksessa. Ohjelman ehdotukset saivat runsasta kannatusta, ja tästä on hyvä lähteä viemään ohjelmaa eteenpäin, Leena Meri kertoo.

– Haluamme uudistuksia rikosoikeudelliseen järjestelmään. Rangaistuksia tulee kiristää henkeen ja terveyteen kohdistuvissa rikoksissa. Rangaistusten niin sanotuista paljousalennuksista tulee luopua. Ei voi olla niin, että mitä enemmän rikoksia tekee, mitataan rangaistus periaatteella: tee kolme ja maksa yhdestä. Myöskään vaarallisia vankeja ei tule vapauttaa uusimaan rikoksia.

Meren mukaan sananvapaus tulee turvata ja rikoslakia tulee muuttaa niin, että emme joudu enää näkemään poliittisia oikeudenkäyntejä, joissa kohteina ovat raamattu tai maahanmuuttokriittiset mielipiteet.

Asiat tulee laittaa tärkeysjärjestykseen

Perussuomalaisten Uudenmaan piiri on juuri hyväksynyt Leena Meren eduskuntavaaliehdokkaaksi, ja Meri lähtee tavoittelemaan kolmatta kauttaan kansanedustajana.

– Olen saanut vaikuttaa kohta kahden eduskuntakauteni aikana puolueemme linjauksiin ja politiikan tekemiseen eri tehtävissä. Tällä hetkellä toimin puolueen 1. varapuheenjohtajana ja lakivaliokunnan puheenjohtajana, joka on monipuolisen lakimiesurani vuoksi ollut minulle erittäin mielenkiintoinen tehtävä. Lakivaliokunnassa käsittelemme parhaillaan esimerkiksi seksuaalirikossäännösten uudistamista. Rangaistukset – erityisesti lapsiin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa – vaativat kiristyksiä.

– Haluan jatkaa suomalaisten puolustajana. Asiat tulee laittaa tärkeysjärjestykseen: rajalliset verovaramme tulee käyttää suomalaisten hyväksi siten, että jokainen pärjää arjessaan. Perussuomalaiset haluaa parantaa niin ihmisten ostovoimaa kuin myös yritysten kilpailukykyä.

Meri sanoo olevansa kiitollinen äänestäjiltä tähän asti saamastaan vahvasta tuesta ja lupaa antaa jatkossakin osaamisensa, kokemuksensa sekä sitkeytensä yhteisten asioiden hoitamiseen.

SUOMEN UUTISET