Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kutsuu muut puolueet mukaan keskusteluun sote-menojen kustannuksista. – Joka ikinen vaalikeskustelu, jossa luetellaan palveluita, parannusesityksiä ja uusia menokohteita ilman rahasta puhumista, ovat pelkkää äänestäjien sumutusta. Jokainen voi opetella nämä rimpsut ulkoa, mutta todenmukaista niiden lausuminen ilman rahasta puhumista ei ole, Purra kirjoittaa Facebookissa.

Mistä raavitaan kasaan rahat, joilla soteuudistuksen paisuvat menot rahoitetaan? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra herättelee muita poliitikkoja mukaan keskusteluun rahasta.

– Jos kaikki ovat samaa mieltä siitä, että sote tarvitsee parannusta ja parannus edellyttää myös rahaa, on välttämätöntä puhua siitä, mistä raha saadaan. Ilman lainanottoa kehysten sisällä sitä saadaan vain ottamalla jostakin pois. Tähän keskusteluun ei muita puolueita mukaan saa, Purra kirjoittaa Facebookissa.

Rimpsujen luettelu ei ole todenmukaista

Perussuomalaisten puheenjohtaja huomauttaa, että joka ikinen vaalikeskustelu, jossa luetellaan palveluita, parannusesityksiä ja uusia menokohteita ilman rahasta puhumista, ovat pelkkää äänestäjien sumutusta.

– Jokainen voi opetella nämä rimpsut ulkoa, mutta todenmukaista niiden lausuminen ilman rahasta puhumista ei ole.

– Pelkkä kasvu tai työllisyyden nousu eivät riitä kustantamaan menoja. Eivät nykyistä ikääntymiskehitystä, eivät uusien parempien hoitojen kustannuksia eivätkä varsinkaan niitä uusia menokohteita, joita puheenjohtajat miljardeilla joka ilta luettelevat.

Lisää veroja ja velkaa – vai suomalainen ensin?

– Lisää veroja, velkaa, palveluiden ja etuuksien heikennyksiä – vai uusi tärkeysjärjestys ja suomalainen ensin, kuten me esitämme?

– Tämä hallintouudistus ei paranna palveluita tai soten tasoa lainkaan. Alueilla tehtävä hienosäätö on pientä siihen verrattuna, mitä valtakunnan tasolla rahasta päätetään. Vaalikeskustelu, jossa tätä ei huomioida, on lähempänä valehtelijoiden SM-kisaa kuin demokratiaa, Purra kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET