Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kiittelee Ruotsin porvaripuolueiden ja ruotsidemokraattien sopimaa yhteistyösopimusta, jonka pohjalta Ruotsia hallitaan seuraavat neljä vuotta. Perussuomalaisten sisarpuolueen ruotsidemokraattien kädenjälki näkyy erityisesti Ruotsin uuden hallituksen maahanmuuttopolitiikassa.

Riikka Purran mukaan linjaukset ovat hyviä ja antavat toivoa siitä, että Ruotsin ongelmia voidaan vielä korjata.

– Turvapaikkapolitiikka kiristetään EU- ja kansainvälisten säännösten edellyttämälle minimitasolle, perheenyhdistämistä rajoitetaan, kotouttamispolitiikka lähtee tulijan omasta vastuusta, kansalaisuuden saamisen kriteereitä tiukennetaan huomattavasti ja työperäistä maahanmuuttoa rajoitetaan EU:n ulkopuolelta asettamalla palkkatasovaatimus työluvissa vastaamaan Ruotsin mediaanipalkkaa, Purra sanoo.

– Ruotsin maahanmuuttopolitiikan täyskäännöksen myötä on entistä tärkeämpää, että Suomessa seuraava hallitus tulee seuraamaan yleispohjoismaista linjaa kohti selvästi kireämpää maahanmuuttopolitiikkaa.

Jengirikollisuus kuriin, kehityspuun leikkauksia

Suomessakin päätään nostaneeseen jengiväkivaltaan Ruotsin uusi hallitus aikoo puuttua voimakkailla toimenpiteillä muun muassa asettamalla tuplarangaistukset jengirikollisille ja poistamalla rikosten niin sanotut paljousalennukset.

Ruotsin tuleva hallitus aikoo myös laskea kehitysavun määrää nykyisestä.

– Nämäkin ovat tuttuja perussuomalaisten vaatimuksista, Purra sanoo.

Ilmastopolitiikkaa kansallisilla ehdoilla

Ruotsidemokraattien ja porvaripuolueiden yhdessä harjoittamassa ilmastopolitiikassa Ruotsin kilpailukyky halutaan turvata, jolloin elinkeinoelämä ja maaseutu eivät ilmastotoimenpiteistä kärsi.

Puolueiden yhteistyösopimuksessa viitataan lisäksi Ruotsin osuuteen globaaleista päästöistä, jonka vuoksi ilmastopolitiikassa on otettava huomioon globaali näkökulma.

– Ruotsin oikeistohallituksen ottama käytännönläheinen linja ilmastoasioihin on virkistävää, kun sitä vertaa Suomen idealistiseen ja todellisuudesta irtautuneeseen ilmastopoliittiseen keskusteluun, Purra sanoo.

SUOMEN UUTISET