Energian tämänhetkiset korkeat kuluttajahinnat ovat seurausta maailmanmarkkinatilanteesta, mutta suurelta osin myös Sanna Marinin (sd) hallituksen kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta. Siinä missä Ruotsin hallitus ilmoitti äskettäin ryhtyvänsä maksamaan sähkölaskuista korvauksia kuluttajille, Suomessa valtiovarainministeri neuvoo kansalaisia hakemaan toimeentulotukea.

Sähkön ja polttoaineiden hinnat ovat pilvissä. Tilanne on seurausta enimmäkseen maailmanmarkkinatilanteesta, mutta suurelta osin myös Sanna Marinin (sd) hallituksen kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta. Monille tavan kansalaisille tilanne on tuskallinen, ja energiaköyhyys uhkaa talviaikana, kun monessa kodissa esimerkiksi lämmitykseen ei ole enää varaa.

Perussuomalaiset katsoo, että jostain suunnasta ongelmaa on alettava helpottaa.

– Hallitus ei voi enää jatkaa kansalaistemme ostovoiman tuhoamista sekä ilmastokurjistamisella että kansalaisiamme ja maamme suhteellista kilpailukykyä romuttavalla EU-politiikalla, puheenjohtaja Riikka Purra sanoi tänään tuumaustunnilla.

Suomen hallitus ei aio tukea sähkö- ja bensalaskuja

Ruotsin hallitus on tällä viikolla herännyt kansalaisten tukalaan tilanteeseen. Purra huomauttaa, että naapurimaamme alkaa tarjota tukea korkeiden sähkölaskujen kanssa tuskaileville kuluttajille.

– Naapurimaistamme Ruotsi aloittaa kotitalouksien liikaa kallistuneiden sähkölaskujen tukemisen yli kuudella miljardilla kruunulla eli noin 585 miljoonalla eurolla ja tekee tämän myös takautuvasti. Myös Norja ja moni muu Euroopan maa maksaa kansalaisilleen energiatukea liikaa kallistuneiden sähkölaskujen takia.

Sen sijaan Suomessa valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) esitti äskettäin, että lämmittämiseen voi tarvittaessa hakea vaikka toimeentulotukea, jos rahat eivät riitä korkean sähkölaskun maksamiseen.

– Elinkeinoministeri Mika Lintilä komppasi, ettei hallitus ole suunnittelemassa sen paremmin suomalaisten sähkö- kuin bensalaskujenkaan tukemista, Purra ihmettelee.

Ilmastokurjistamisesta on suomalaisille vain haittaa

Perussuomalaiset vaatii kunnianhimoisiin ilmastotoimiin suhteellisuudentajua.

– Kuten olen moneen kertaan todennut, Suomessa maailman kunnianhimoisimman ilmastokurjistamisen hallitus tekee toimia, joista ei ole ilmastolle mitään hyötyä, mutta joista on merkittävää haittaa sille ainoalle asialle, jota hallituksen pitäisi puolustaa, eli maallemme ja sen asukkaille.

– Aluevaalien jälkeen meille tullaan esittelemään yhä uusia toimia, jotka lisäävät niin autoilun kuin suomalaisen maataloudenkin ahdinkoa. Yksikään muu puolue lisäksemme ei puhu näiden toimien kustannuksista, kokonaisuudesta ja konkreettisista seurauksista, Purra sanoo.

Perussuomalaisille suomalainen tulee ensin

Viime aikoina monissa yhteyksissä on muistutettu, mistä asioista tulevat aluevaltuutetut tulevat päättämään ja mistä ei. Tällä tavoin puolueiden aluevaalikampanjoista on haluttu leikata pois joitakin keskusteluaiheita.

– Hallituksen mukaan ilmastopolitiikkakaan ei varmasti kuulu näiden vaalien asialistalle ja sallittujen puheenvuorojen joukkoon – paitsi ehkä silloin, kun aluevaltuustot pääsevät taas kirjaamaan teatraalisia ilmastoperiaatteitaan – mutta perussuomalaiset muistuttaa, että kyllä kuuluu. Samat puolueet, jopa samat henkilöt, päättävät suomalaisen elämisen mahdollisuuksista niin eduskunnassa, paikallistasolla kuin uusilla alueillakin.

– Aluevaaleissa ei ole kyse eri asiasta tai eri vaaleista vaan siitä kokonaisuudesta, jossa Suomi on ja suunnasta, johon se liikkuu. Perussuomalaiset tarjoaa vaihtoehdon, koska meille suomalainen tulee ensin, Purra sanoo.

SUOMEN UUTISET