Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Riikka Purra jakoi Facebook-seinällään grafiikan, joka osoittaa, että puheet väestönvaihdoksesta eivät ole liioittelua. Purra totesi saatteessaan, ettei aio pyytää anteeksi vihervasemmistolta, että jakaa väestöpohjaa käsitteleviä tilastoja tai tilastoihin perustuvia ennusteita.

– Tämä ei ole äärioikeiston salaliittoteoria eikä vihapuhetta. Tämä on tilastoihin ja projektioihin perustuva kuvio, jossa kuvataan kantaväestön osuutta suhteessa maahanmuuttajiin eri pohjoismaissa. Vastaavia olen jakanut aiemmin, myös pääkaupunkiseudun kehitykseen liittyen, Purra toteaa.

(Tarvainen, K., tulossa; vrt. Tarvainen, K. (2018). Population projections for Sweden, Norway, Denmark, and Finland, 2015–2065. Bulletin of Geography. Socioeconomic Series, 39(39), 147-160.).

– En ole tutustunut äärioikeiston väestönvaihdosta käsitteleviin salaliittoteorioihin enkä ajatellut tutustuakaan, Purra kuittaa.

Väestön vaihtuminen tai korvautuminen on tosiasia

– Kun puhun maahanmuuttajien tai ulkomaalaisten määrän lisääntymisestä, väestön muutoksista, vaihtumisesta, korvautumisesta, vaihteluista tai vastaavasta, viittaan tosiasiaan, jota esimerkiksi tämä kuvio kuvaa, Purra sanoo.

Purra kertoo ymmärtävänsä, että Helsingin Sanomat tulee tekemään asiasta taas jutun, jossa se syyttää häntä ja muita perussuomalaisia väittein, ”jotka eivät pidä paikkaansa, mutta jotka tukevat lehden poliittisia tavoitteita”.

Suomen Uutiset