Suomi elää viennistä, mutta hallitus ei tätä tunnu ymmärtävän. Keskustan valtiovarainministeri Annika Saarikko ilmoitti eilen kyselytunnilla, ettei hallitus aio antaa lakiesitystä ammattidieselin käyttöönotosta. Kansanedustaja Ari Koponen ihmettelee hallituksen täydellistä kykenemättömyyttä helpottaa yrittäjien ahdinkoa.

Ari Koposen mielestä ammattidiesel olisi äärimmäisen tärkeä korkeiden polttoainekustannusten kanssa painiville kuljetusalan yrityksille.

– Tajuaako keskustalainen valtiovarainministeri Annika Saarikko, että näin viedään se viimeinenkin sentti viljelijän lompakosta? Korkeat polttoaineiden hinnat vaarantavat myös huoltovarmuuden, rapauttavat investoinnit ja heikentävät kansalaisten ostovoimaa, Koponen toteaa.

Saarikon selitys on tekosyy

Koponen on ehdottanut toimenpidealoitteessaan jo viime tammikuussa ammattidieselin ottamista käyttöön mahdollisimman pikaisesti. Nyt Saarikko väittää, ettei hallitus ehdi enää antaa esitystä eduskunnalle.

– Tämähän on täysi tekosyy. Bensiinin ja dieselin litrahinnat ovat olleet ennätyskorkealla jo pitkään. Lisäksi jo yhdeksässä Euroopan maassa on käytössä vastaava järjestelmä, jossa kuljetusyritys saa maksupalautusta tankatusta polttoaineesta. Malliesimerkkejä on siis vaikka kuinka paljon, päättää Koponen tilanteeseen turhautuneena.

Suomen Uutiset